5.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Orban despre decizia de a aloca bani discreționar către primari: Fraților, așa ceva e penal!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl critică pe premierul Florin Cîţu pentru decizia de a aloca fonduri către primari în perioada de campanie pentru alegerile interne din partid, el amintind că pentru un gest similar preşedintele Klaus Iohannis a depus o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea.

„Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi!”, a spus Orban.

Prezent, luni seară, la şedinţa Comitetului Director al PNL Olt, liderul PNL, Ludovic Orban, a reamintit că preşedintele Iohannis a formulat plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pe motiv că acesta, folosind bani din PNDL1, „a cumpărat primari” de la PNL și i-a înscris în PSD.

„Şi eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii (…). Pe baza legii, da? Nu pe baza unui interes de moment! Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal? Să dai banii cu o săptămână înainte de Congres! Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă a Partidului Naţional Liberal. De ce a trebuit să aştepte până acuma? Dacă erau solicitări legale şi pertinente din partea primarilor, ele trebuiau satisfăcute mai demult, nu în ultima săptămână de campanie!”, a afirmat Ludovic Orban în discursul ţinut în faţa liberalilor din Olt.

Citește și: Ludovic Orban: Ne apostrofează lumea pe stradă, ni se umple frigiderul!

Ultima oră
Pe aceeași temă