10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, criză înainte de moțiune

Marcel Ciolacu, criză înainte de moțiune

Chiar înainte de lectura moțiunii de cenzură în Parlament, Marcel Ciolacu a avut un atac dur la adresa lui Dan Barna.

„Dan, să nu faci cu moțiunea cum ai făcut cu tastatura: să dai pe lângă”, îi transmite Marcel Ciolacu lui Dan Barna. Liderul social-democrat afirmă că moțiunea de cenzură trebuie votată în plen, la vedere, asumat, așa cum vor face toți parlamentarii PSD.

„Și cu moțiunea în plen, și cu sufletul la guvernare! Useriștii nu vor participa azi la citirea moțiunii PSD. Nu le place să audă ceea ce susțin (sic!) că o să voteze”, transmite Marcel Ciolacu.

El amintește și de episodul în care Dan Barna se prefăcea că tastează la calculator.

„Ai fost părtaș, domnule Barna! Nu eu i-am făcut cadouri Cîțu! Tu i-ai dat trei stilouri cu care ați mâzgălit un an ciolanul guvernării. Și Dan, să nu faci cu moțiunea cum ai făcut cu tastatura: să dai pe lângă! Moțiunea chiar trebuie votată în plen, la vedere, asumat, așa cum vor face toți parlamentarii PSD”, conchide liderul social-democrat.

Moțiunea de cenzură a PSD are șanse foarte mari să treacă, dacă social-democrații o și votează, declara miercuri Dan Barna. El afirma că USR va vota „pentru”. Barna spunea că ”ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la vot”.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi după-amiază, în lipsa lui Cîțu. Premierul merge la deschiderea traficului pe Pasajul Mogoșoaia, împreună cu ministrul interimar al Transpoturilor, Dan Vîlceanu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă