7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăLiberalii și-au dat întâlnire la o vilă de protocol. Rareș Bogdan: PNL...

Liberalii și-au dat întâlnire la o vilă de protocol. Rareș Bogdan: PNL nu va renunța la Cîțu

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a afirmat, luni seară, că USR PLUS are posibilitatea să revină cu miniştrii în Guvern, în afară de Stelian Ion, însă PNL nu va renunța la Florin Cîțu.

O parte a liberalilor susținători ai lui Cîțu s-au întâlnit luni seara la una dintre vilele de protocol pentru a discuta strategia pentru următoarea perioadă, după ce miniștrii USR PLUS și-au anunțat demisiile din Guvern.

„Cred că oamenii aceştia nu au înţeles că nu pot fi într-o revoluţie continuă”, a declarat Rareș Bogdan. Liberalul a precizat că partidul nu va renunţa la Florin Cîţu şi a catalogat seara ca fiind ”critică, tragică”.

„Aştept în continuare ca cei de la USR să îşi revină, cred în continuare că pentru România cel mai bine este o coaliţie de dreapta asumată în jurul PNL. Cred că USR are încă posibilitatea să revină cu miniştrii în afară de Ion Stelian şi să-l înlocuiască, să vină cu noul nume la Ministerul Justiţiei, dar în acelaşi timp, chiar dacă pare foarte târziu, cred că în ultimul ceas trebuie să înţeleagă că a fugi de guvernare, în octombrie-noiembrie 2019, când ne-au lăsat singuri în faţa pandemiei şi a provocărilor anului 2020, a fugi acum de guvernare, cred că oamenii aceştia nu au înţeles că nu pot fi într-o revoluţie continuă, nu pot fi doar în opoziţie”, a declarat Rareș Bogdan.

El a precizat că liberalii nu renunţă la Florin Cîţu. 

La rândul său, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus că se vede lipsa de experienţă a unui partid nou, care este pentru prima oară la guvernare, precizând că USR PLUS ia decizii la cald şi ia decizii copilăreşti.

„Partenerilor noştri le-am spus foarte ferm că nu putem renunţa la premierul PNL care este susţinut de tot partidul, inclusiv domnul Ludovic Orban, inclusiv echipa domnului Ludovic Orban au votat pentru susţinerea domnului Cîţu, mesajul a fost foarte clar, cu atât mai mult acum ţara are nevoie de stabilitate are nevoie să genereze acele reforme pentru care ne-au votat cetăţenii. Nu cred că USR PLUS va avea altă variantă decât să voteze o guvernare alături de PNL că nu îi văd votând alături de PSD, AUR”, a afirmat secretarul general.

El consideră că se vede lipsa de experienţă a unui partid aflat pentru prima oară la guvernare.

„Din păcate, se vede lipsa de experienţă a unui partid nou care este pentru prima dată la guvernare. Se iau decizii la cald, se iau decizii copilăreşti şi cred că mulţi dintre liderii raţionali ai USR PLUS, mai ales după finalizarea alegerilor interne vor lua această decizie de revenire la guvernare şi de a guvernare pentru cetăţenii care i-au votat”, a explicat Sighiartău.

Citește și: Fără precedent în istoria post-decembristă: Susținătorii lui Cîțu din Parlament blochează moțiunea de cenzură!

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă