2.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăIohannis nu crede în coincidențe. Cum justifică expulzarea diplomatului rus Alexey Grishaev

Iohannis nu crede în coincidențe. Cum justifică expulzarea diplomatului rus Alexey Grishaev

 „Speța diplomatului (Alexey Grishaev – n.r.) nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre”, a fost comentariul președintelui Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu a explicat decizia privitoare la declararea drept persona non grata a atașatului militar rus. Prim-ministrul a spus că hotărârea României nu are legătură cu decizii asemănătoare luate în alte țări europene. Explicațiile premierului Florin Cîțu au fost date luni seara în studioul televiziunii naționale.

„Eu nu aș lega-o (n.r. decizia) pe seama unei campanii sau a unei reacții solidare. Decizia a fost luată în România, o luam oricum, nu are legătură cu ce se întâmplă în alte țări europene”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, anunță MAE.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CCR a decis în cazul lui Cîțu, la șefia Senatului

Curtea Constituțională a decis că Florin Cîțu a fost numit la conducerea Senatului în mod legal, după sesizarea de neconstituționalitate înaintată de fosta șefă...

Papa Francisc îi îndeamnă pe părinți să-și susțină copiii homosexuali

Papa Francisc este cunoscut pentru ideile sale revoluționare care, nu de puține ori, au stârnit admirație dar și stupoare mai ales printre credincioșii conservatori....

Prețul petrolului a sărit peste 90 de dolari/baril pentru prima dată în ultimii 7 ani

Cotațiile și prețul final al petrolului au continuat să crească miercuri și au depășit pragul de 90 dolari pe baril pentru prima oară în...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU