27.1 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Iohannis: Certificatul verde digital va înlesni libera circulație

„Avem teme importante care vor fi discutate în această seară şi mâine toată ziua. Avem o discuţie despre evoluţia pandemiei şi aici sunt două teme care şi pentru noi au o importanţă deosebită. Prima temă este certificatul COVID, certificatul digital, care într-un timp rezonabil de scurt trebuie să fie la dispoziţia cetăţenilor europeni şi cred că este un lucru bun, acest certificat va înlesni libera circulaţie, însă trebuie să avem grijă ca acest certificat să nu ducă la discriminări între cetăţenii europeni”, a spus şeful statului, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles, luni şi marţi.

Klaus Iohannia a subliniat că în contextul pandemiei de COVID-19 este nevoie de solidaritate.

„Avem, pe de altă parte, legat de pandemie, legat de vaccinare, tema solidarităţii, solidarităţii cu alte state, cu state terţe. În cazul nostru vorbim, de exemplu, despre Moldova. Noi am donat deja 300.000 de doze de vaccin Moldovei, dar sigur că şi alţii trebuie să facă lucruri similare pentru a ne asigura că avem o distribuire echitabilă a vaccinurilor”, a spus preşedintele Iohannis.

Șeful statului a declarat că la ședința Consiliului European se va discuta şi despre schimbările climatice, despre relaţiile cu Rusia, cu Marea Britanie după Brexit, situaţia din Orientul Mijlociu, precum şi despre avionul deturnat în Belarus.

Ultima oră
Pe aceeași temă