10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăGuvernul prelungește starea de alertă. Masca va fi obligatorie

Guvernul prelungește starea de alertă. Masca va fi obligatorie

Guvernul prelungește starea de alertă cu încă o lună, conform unui document care va fi discutat joi. Prelungirea se aplică din data de 8 ianuarie 2022, când expiră actuala stare de alertă.

Discuția privind prelungirea stării de alertă se poartă în ședința de Guvern de joi, 6 ianuarie. În următoarea lună se vor aplica, probabil, cele mai recente măsuri recomandate de CNSU. “Se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne”, preciza decizia CNSU.

Starea de alertă va fi cu mască

Cu alte cuvinte, masca tip medical sau FFP2 devine obligatorie și pe stradă. Masca textilă nu mai este acceptată.

Certificatul verde rămâne obligatoriu la intrarea în instituții, în restaurante și în magazinele nealimentare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă