13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăPNL îl propune iarăși pe Cîțu pentru postul de premier, anunță Lucian...

PNL îl propune iarăși pe Cîțu pentru postul de premier, anunță Lucian Bode

PNL îl propune iarăși pe Cîțu pentru postul de premier, a anunțat, marți seară, Lucian Bode. Acesta este prim – vicepreședinte al PNL și a fost ministru de Interne în guvernul Cîțu. După cum se știe, prin votarea moțiunii de cenzură, guvernul Cîțu a fost demis.

Moțiunea de cenzură a obținut marți în plenul Parlamentului 281 de voturi “pentru”. Moțiunea a fost inițiată de parlamentarii PSD. Alături de ei au votat reprezentații USR și AUR.

PNL îl propune iarăși pe Cîțu

“Vom merge la Cotroceni, aşa cum a anunţat preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la consultări. PNL are o decizie foarte clară: Biroul Executiv propune Biroului Naţional ca preşedintele PNL, Florin Cîţu, să fie propunerea noastră de prim-ministru şi nu avem alte variante pe care unii le lansează. Suntem determinaţi să mergem cu această propunere la Cotroceni”, a declarat Lucian Bode la postul Antena 3.

Se vehiculează și ideea că PNL va propune mai întâi un “premier de sacrificiu”. Acesta ar putea fi Dan Vîlceanu, care a fost ministru de Finanțe în guvernul Cîțu. Dan Vîlceanu susține însă că în PNL nu s-a discutat să fie propus el.

Președintele Iohannis a anunțat că va avea consultări cu partidele parlamentare “abia” săptămâna viitoare. Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă