1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăPNL îl propune iarăși pe Cîțu pentru postul de premier, anunță Lucian...

PNL îl propune iarăși pe Cîțu pentru postul de premier, anunță Lucian Bode

PNL îl propune iarăși pe Cîțu pentru postul de premier, a anunțat, marți seară, Lucian Bode. Acesta este prim – vicepreședinte al PNL și a fost ministru de Interne în guvernul Cîțu. După cum se știe, prin votarea moțiunii de cenzură, guvernul Cîțu a fost demis.

Moțiunea de cenzură a obținut marți în plenul Parlamentului 281 de voturi „pentru”. Moțiunea a fost inițiată de parlamentarii PSD. Alături de ei au votat reprezentații USR și AUR.

PNL îl propune iarăși pe Cîțu

„Vom merge la Cotroceni, aşa cum a anunţat preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la consultări. PNL are o decizie foarte clară: Biroul Executiv propune Biroului Naţional ca preşedintele PNL, Florin Cîţu, să fie propunerea noastră de prim-ministru şi nu avem alte variante pe care unii le lansează. Suntem determinaţi să mergem cu această propunere la Cotroceni”, a declarat Lucian Bode la postul Antena 3.

Se vehiculează și ideea că PNL va propune mai întâi un „premier de sacrificiu”. Acesta ar putea fi Dan Vîlceanu, care a fost ministru de Finanțe în guvernul Cîțu. Dan Vîlceanu susține însă că în PNL nu s-a discutat să fie propus el.

Președintele Iohannis a anunțat că va avea consultări cu partidele parlamentare „abia” săptămâna viitoare. Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Ciolacu vrea adoptarea bugetului până la finele lui 2022

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, liderul Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că proiectul legii bugetului de stat pe 2022 trebuie adoptat de Parlament...

Moderna anunță că vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron

CEO-ul producătorului de medicamente Moderna a anunțat că este puțin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron. Avertismentul...

Scade numărul românilor vaccinați cu prima doză

Scade numărul românilor vaccinați cu prima doză – mai puțin de 10.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore. În ultimele 24...
Ultima oră
Pe aceeași temă