12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăConsorțiul universităților de științe agricole, între imperativul digitalizării și al participării fizice...

Consorțiul universităților de științe agricole, între imperativul digitalizării și al participării fizice la cursuri

Consorțiul românesc al universităților de științe agricole, reunit trei zile în București, a stabilit că digitalizarea este o nevoie imperativă a procesului de învățământ din acest domeniu. Dar a discutat și despre obținerea abilităților profesionale cu prezența fizică la cursuri.

“O temă deosebit de importantă a fost nevoia de digitalizare în universități. Concluzia agreata în cadrul Consorțiului a fost că digitalizarea este esențială atât pentru desfășurarea activităților didactice, cât și a celor administrative. Toți reprezentanții participanți au fost de acord că digitalizarea trebuie să asigure suportul pentru procesul de învățare și pentru activitățile de cercetare, și nu să înlocuiască aceste activități. Interacțiunea dintre cadrele didactice, cercetători și studenți reprezintă elemente esențiale pentru formarea viitorilor specialiști în domeniul agronomic, a viitorilor ingineri și medici veterinari”, se spune în comunicatul remis presei.

citește și: Pectoralii liderilor G7 și moartea cailor verzi

Prof. dr. Răzvan Teodorescu, rectorul USAMV București

Universitățile membre ale Consorțiului, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea pentru Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din  Timișoara,  și-au exprimat speranța că “noua Lege a Educației va stabili raportul optim între activitățile online și cele fizice, astfel încât domeniile de inginerie și medicină veterinară să nu aibă de suferit, iar rezultatul să nu creeze un cadru care să conducă la îndepărtarea tinerilor de aceste domenii și îndreptarea lor către specializări în care activitățile se pot desfășura cu preponderență în mediul online.”

Ministrul Sorin Cîmpeanu și-a propunerile de teme pentru noua lege a învățământului

La conferința de la București a participat și Sorin Cîmpeanu, ministrul educației naționale și Gigel Paraschiv, secretar de Stat pentru învățământ superior.

Consorțiul crede, potrivit comunicatului, că abilitățile practice în aceste domenii pot fi dobândite numai cu prezență fizică.

Pe parcursul celor 3 zile, conducerile Universităților din cadrul Consorțiului au participat la Sărbătoarea IEI organizată în campusul USAMV București si au putut admira o colecție impresionantă de costume populare, susținând astfel tradițiile specifice poporului român.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...
Ultima oră
Pe aceeași temă