13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăCiucă, despre grupul de luptă al NATO din România. VIDEO

Ciucă, despre grupul de luptă al NATO din România. VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că deciziile luate la summitul NATO de ieri, printre care şi înfiinţarea a patru grupuri de luptă pe Flancul de est, dintre care unul în România, garantează măsurile pe care cetăţenii le aşteaptă în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea lor.

“Am revenit aseară de la summitul excepţional la care am participat în cadrul delegaţiei conduse de domnul preşedinte. Sunt câteva aspecte pe care vreau să le duc la cunoştinţă. Primul este cel legat de decizia de înfiinţare a încă patru grupuri de luptă pe Flancul de est, unul dintre ele va fi în România. Practic, s-a luat decizia pentru un demers pe care ţara noastră l-a făcut cu mult timp în urmă, în sensul în care am dorit ca măsurile de descurajare şi apărare pe Flancul de est să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea credibilă pentru întreg Flancul estic”, a precizat Ciucă, la începutul şedinţei Guvernului.

YouTube video

Șeful Executivului a menţionat că la summitul de la Bruxelles au fost discutate şi “elementele de consolidare” a sprijinului partenerilor NATO.

“Cea de a doua decizie, de asemenea, foarte importantă, este aceea de revedere a elementelor conceptuale, astfel încât NATO să fie în măsură să pregătească şi să organizeze descurajarea şi apărarea Alianţei pe termen lung, concept ce va fi discutat şi aprobat la summitul de anul acesta de la Madrid. De asemenea, au fost discutate elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO şi, în consecinţă, putem spune că au fost luate decizii care vin să garanteze tot ceea ce înseamnă măsurile pe care cetăţenii noştri le aşteaptă în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea lor”, a mai spus Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă