12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu nu acceptă certificatul verde la locul de muncă

Ciolacu nu acceptă certificatul verde la locul de muncă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu acceptă certificatul verde la locul de muncă. Liderul PSD a reiterat acest punct de vedere în dimineața zilei de luni, 31 ianuarie 2022.

“Noi avem un certificat verde conform unei Ordonanţe de Urgenţă în vigoare. Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Ordonanța de Urgență fusese aprobată de Guvern, dar Parlamentul ar urma să ia decizia finală. Dacă Parlamentul României ar aproba ca documentul să devină obligatoriu, unele categorii profesionale ar fi forțate să se imunizeze anti – Covid dacă vor să lucreze.

“Am înţeles că 90 la sută dintre medici sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”, consideră Marcel Ciolacu.

În România, cele mai recente prevederi sanitare împotriva pandemiei au fost aprobate, luni, de CNSU.

Amintim că, încă de acum o lună, liderul PSD avertiza că proiectul de lege privind acest certificat ar fi neconstituțional. Președintele PSD spunea că acest risc i-a fost semnalat de specialiști în constituționalitate. Întrebat de ziariști cine sunt specialiștii, Ciolacu i-a nominalizat pe Robert Cazanciuc și pe Titus Corlățean.La 22 decembrie 2021, liderii partidelor parlamentare au avut o întîlnire cu președintele Iohannis pe tema acestui document sanitar. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că a fost prezent la întâlnirea cu șeful statului. Potrivit unor surse neoficiale, chiar șeful statului le-ar fi cerut șefilor de partide să nu impună imunizarea anti – Covid. O alternativă la această vaccinare ar putea fi testarea periodică anti – Covid.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă