18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăAlin Nica vrea să aducă operele lui Brâncuși la Timișoara

Alin Nica vrea să aducă operele lui Brâncuși la Timișoara

Primăria Timișoarei, condusă de Dominic Fritz, s-a obișnuit să organizeze în ultima perioadă doar șușanele, pentru clientela de partid. Liderul liberal Alin Nica încearcă să țină ștaiful de altă dată.

În condițiile în care edilul userist a făcut praf Asociația Timișoara – Capitala Europeană a Culturii, Alin Nica, președintele Consiliul Județean Timiș, își propune ca în anul 2023 să organizeze la Muzeul de Artă o expoziție cu opere de-a lui Constantin Brâncuși, în cea mai mare acțiune de profil, anunță Ziua de vest.

De asemenea, liderul CJT mai intenționează să organizeze și o expoziție a picturilor lui Victor Brauner, un artist care a cochetat cu curentul Dadaist.

Alin Nica încearcă să țină ștaiful

În aceași perioadă a organizării Festivalului Enescu la București, ar vrea ca o parte a concertelor să aibă loc la Timișoara.

citește și: Tren în flăcări. Întârzieri de sute de minute spre Capitală. Mii de pasageri, blocați în câmp -Exclusiv FOTO & VIDEO

„Vom organiza evenimente de anvergură, dar și evenimente unice la nivel național. Vorbim despre expoziția Brâncuși, cea mai mare expoziție Brâncuși organizată în România, sau expoziția Victor Brauner. De asemenea, vom dori să aducem, așa cum a anunțat ministrul Culturii, o secțiune a Festivalului George Enescu la Timișoara”, a spus Alin Nica.

Pentru anul 2023, Nica își propune să aloce de patru ori mai mulți bani pentru cultură, conform relatărilor din media locală.  

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă