2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieAdrian Chesnoiu se bate pentru fermieri

Adrian Chesnoiu se bate pentru fermieri

Adrian Chesnoiu se bate pentru fermieri, nu ca fostul ministru Oros, susține un fermier. Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a rezolvat cu maximă rapiditate criza îngrășămintelor, după ce principalul mare combinat de la Târgu-Mureș și-a sistat activitatea din cauza preșurilor mari la energie.

El este comparat cu Petre Daea în preferințele agricultorilor. Se pare că datorită lui Chesnoiu au fost avizate definitiv spre comercializare nu mai puțin de 42 de tipuri de îngrășăminte, în timp ce alte 16 tipuri de fertilizant au obținut aviz provizoriu de comercializare. Îngrășămintele care au primit undă verde sunt fertilizanți de ultimă generație ce pot fi folosiți pentru creșterea producției în culturile de grâu, rapiță, porumb, floarea-soarelui, legume, cartofi, pomi fructiferi și flori.

A rezolvat cu rapiditate criza îngrășămintelor

Ministrul agriculturii s-a întâlnit recent cu asociațiile din agricultură și a deschis primul târg de Crăciun în curtea ministerului.

YouTube video
Primul târg organizat în curtea ministerului

”Faptul că fermierii au de unde să aleagă este un lucru bun. Trebuie să vedem prețurile, dar până la urmă nu e vorba numai de preț în sine, ci și de calitatea lor. Faptul că avem din ce să alegem este un demers bun. Din ce vedem primele măsuri ale ministrului Adrian Chesnoiu sunt promițătoare, mie îmi place de el ca om și ca profesionist, se bate pentru fermieri. Chiar este un început bun! Faptul că a primit toate asociațiile este un lucru îmbucurător, nu cum era domnul Oros că nu vroia să stea de vorbă cu noi”, a declarat Gheorghe Preda.

Daniel Radu, fermier din Gruiu, județul Ilfov, și vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, este de părere că orice noi îngrășăminte pe piață sunt bine venite mai ales dacă se respectă costurile și calitatea bună pentru acest tip de inputuri.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă