24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPercheziții de amploare la persoane bănuite de trafic de droguri

Percheziții de amploare la persoane bănuite de trafic de droguri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sprijiniţi de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au pus în executare, duminică, şapte mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc, informează IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au indisponibilizat aproximativ 100 de grame de canabis, 11 fragmente de tulpină susceptibile a conţine fluorescenţă de canabis, două cântare de precizie, un grinder, un fragment de comprimat de ecstazy, seminţe de canabis, opt telefoane mobile, precum şi instrumente necesare creşterii şi dezvoltării plantelor de canabis.

Investigaţia penală s-a desfăşurat în perioada iunie – iulie, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Dâmboviţa, fiind documentată activitatea unui grup infracţional care acţiona în localităţile Băleni, Dobra, Finta şi Cojasca.

Din cercetări a rezultat faptul că trei persoane ar fi înfiinţat, într-un solar situat în extravilanul comunei Băleni, o cultură de canabis, drogurile obţinute fiind folosite pentru consum propriu şi pentru distribuirea către consumatori. În activitatea infracţională, atât în ceea ce priveşte traficul, dar şi consumul de droguri, ar fi fost implicate opt persoane, precizează sursa citată.

La activităţi, au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, fiind asigurat suportul de specialitate de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Cele mai citite

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Trafic restricționat în anumite zone din București

Cu ocazia desfășurării mai multor evenimente în Capitală, Brigada Rutieră a anunțat că traficul rutier va fi restricționat în anumite zone. În zilele de sâmbătă...

FC Hermannstadt a învins-o pe UTA, într-un meci din etapa a patra a fazei play-out a Superligii

FC Hermannstadt a obținut o victorie importantă împotriva echipei UTA, într-un meci disputat la Arad și încheiat cu scorul de 3-1 (1-0), în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă