11.7 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusPastila anti Covid a ajuns în România. Tot ce trebuie să știi...

Pastila anti Covid a ajuns în România. Tot ce trebuie să știi despre Molnupiravir

Pastila anti Covid a ajuns la începutul acestei săptămâni în România. Se numește Molnupiravir, iar prima tranșă din acest medicament a fost distribuită la Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, dar și în alte unități medicale din țară. Iată cine va beneficia de tratamentul minune, cum se administrează și ce efecte are!

50.000 de cutii de Molnupiravir a ajuns, marţi, în ţară. Pastilele au fost distribuite spitalelor şi centrelor ambulatorii de evaluare a pacienţilor. Molnupiravir este produs de compania Merk, iar Agenţia Europeană a Medicamentului l-a aprobat la sfârşitul lunii noiembrie pentru utilizare de urgenţă în tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.  Medicamentul se administrează numai în urma unei evaluări făcute de medic.

Pastila anti Covid România/Adrian Marinescu medi Matei Balș
Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Marinescu, a explicat că pastila anti Covid previne formele grave de boală

Pastila anti Covid a ajuns în România. 3 lucruri pe care trebuie să le știm

Pastila anti Covid Molnupiravir promite să ne ferească e forme grave ale bolii pe care deja am contactat-o. Cu alte cuvinte, bolnavii care se află la debutul bolii și au forme ușoare spre medii pot urma acest tratament care i-ar feri de complicații și internări în terapie intensivă. Nu este un medicament minune, dar este, totuși, un medicament ce ne poate salva viața.

Unde a fost distribuit medicamentul

700 de cutii de Molnupiravir au fost distribuite, joi, Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului, a declarat că tratamentul a început să fie administrat paciențilorîncă din prima zi de când a sosit. Este vorba despre 700 de persoane care vor beneficia, în primă fază, de acest tratament.  „Ieri a ajuns prima tranşă de Molnupiravir la Institutul Matei Balş din Capitală, este vorba despre 700 de cutii, ceea ce înseamnă tratamentul pentru 700 de pacienţi”, a spus medicul.

Pastila anti Covid România
Molnupiravir se administrează pacienților cu forme ușoare de boală

Cine primește tratamentul

Tratamentul a început să fie administrat pacienţilor chiar din prima zi de când medicamentul a ajuns la Matei Balș. Pacienții au fost evaluați medical, s-a făcut un triaj, iar 700 dintre ei au primit pastilele. Este vorba despre pacienți care prezintă factori de risc (au vârsta peste 60 de ani, boli cronice) cu simptomatologie de boală și se află în primele 5 zile de la debutul bolii. 

Cu cât este administrat mai devreme, cu atât tratamentul este mai eficient, a explicat dr. Adrian Marinescu. „La centrul de evaluare de la Matei Balş, în urma evaluării pentru pacientul confirmat, la cei care au factori de risc, şi aici vorbim despre vârsta de peste 60 de ani, cei care au boli cronice, vor primi tratamentul în primele 5 zile de la debutul bolii, foarte important, pentru a fi într-adevăr eficient, în ideea de a reduce cât de mult riscul de a dezvota complicaţii. Practic, pacientul vulnerabil, în momentul în care primeşte tratament antiviral ar trebui să aibă o probabilitate mică de a ajunge la terapie intensivă”, a explicat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș. 

Pastila anti Covid a ajuns în România. Cum se administrează

Pastila anti Covid este administrată pacienților care prezintă factori de risc și se află în primele cinci zile de la debutul bolii. Primesc tratamentul doar cei care suferă de o formă ușoară sau medie a bolii și nu au nevoie de terapie cu oxigen. Fiecare persoană primește în total 40 de capsule, câte opt pe zi, timp de cinci zile. Pastila anti Covid are rolul de a preveni apariția complicațiilor, a mai precizat medicul Marinescu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Monumentele Capitalei, pregătite să-și recapete strălucirea

Primarul Capitalei anunță lucrări la monumentele istorice care au nevoie de intervenții urgente Primăria Capitalei a lansat în SEAP, prin Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești...

Intrarea României în Schengen va fi… la Paști

Premierul Ciolacu a transmis că o decizie finală, privind intrarea României în Schengen, cu frontiera terestră, ar putea fi luată în martie, anul viitor Premierul...

Ministrul Digitalizării, anunț  șoc despre trolii din campanie

Bogdan Ivan a declarat că a găsit fermele de troli ale candidaților Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că au fost identificate...
Ultima oră
Pe aceeași temă