1 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăInternaționalParlamentul European: Mai multe persoane s-au îmbolnăvit posibil din cauza apei contaminate

Parlamentul European: Mai multe persoane s-au îmbolnăvit posibil din cauza apei contaminate

Membrii Parlamentului European au fost avertizaţi joi să nu consume din apa îmbuteliată care le este oferită în sediul de la Strasbourg, după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit acolo posibil din cauza apei contaminate, relatează Politico.eu, preluat de agerpres.ro.

„Sunteţi solicitaţi să nu beţi din niciuna din sticlele de apă în sediul Parlamentului European la Strasbourg”, se arată într-un mesaj SMS de urgenţă trimis miilor de angajaţi şi politicieni care au activitate în acel sediu.

Acelaşi mesaj menţionează şi un număr de telefon pentru urgenţe medicale care să fie apelat „în caz de expunere” şi avertizează că sticlele cu apă ce ar putea fi contaminată au fost distribuite inclusiv în birourile preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Potrivit unui oficial european, un număr neprecizat de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat din apa îmbuteliată în sediul Parlamentului European, dar între timp şi-au revenit.

Serviciul de presă al legislativului european a anunţat că autorităţile franceze au fost alertate şi problema este în curs de investigare.

„Bine am făcut că am rămas pe vin”, a glumit un oficial european.

Sediul Parlamentului European are de mult timp o problemă cu siguranţa apei, însă cu cea de la robinet. Fostul preşedinte al acestei instituţii, David Sassoli, decedat în ianuarie 2022 în urma unei pneumonii severe cauzate de Legionella, a negat, în 2021, că ar fi luat această bacterie din hemiciclul de la Strasbourg.

Parlamentul European va recomanda începerea negocierilor cu Republica Moldova pentru intrarea în UE

Parlamentul European va vota o rezoluție care va recomanda începerea negocierilor cu Republica Moldova pentru intrarea acestei țări în UE, a declarat eurodeputatul român Dacian Cioloș.

În opinia lui Cioloș, negocierile pentru intrarea Republicii Moldova pot începe în anul 2023. „N-am îndoieli că votul în Parlament va fi unul cu largă majoritate pentru a susține această rezoluție care este una pozitivă pentru Republica Moldova pentru că solicită statelor membre, Comisiei Europene, să deschisă negocierile de aderare până la sfârșitul anului”, a declarat Dacian Cioloș într-o emisiune la Radio Moldova.

Nu există însă un termen limită până la care Republica Moldova să devină membru UE.

“Rezoluția este importantă din punct de vedere politic. Pentru că dă un semnal politic din partea Parlamentului European, care este favorabil, în general, procesului de extindere a Uniunii Europene și în mod particular, este favorabil începerii negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. Este o rezoluție care se concentrează pe pregătirea pentru aderare, celelalte subiecte adiacente, agresiunea Rusiei, situația din Ucraina, sunt tratate minimal, nu pentru că nu sunt importante, ci pentru că vrem să aducem în centrul atenției susținerea politică pentru începerea negocierilor de aderare. Este decizia statelor membre, în Consiliu, la recomandarea Comisiei Europene”, a explicat Dacian Cioloș.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă