22.8 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăInternaționalPalestinienii cer să primească statutul de membru cu drepturi depline al ONU

Palestinienii cer să primească statutul de membru cu drepturi depline al ONU

Palestinienii vor să primească statutul de membru cu drepturi depline al ONU în luna aprilie. Ei cer Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să impună dezbaterea și votul pe ordinea de zi a unei ședințe luna aceasta, potrivit jurnalul.ro.

Mișcarea ar putea fi votată de SUA, aliatul Israelului.

Autoritatea Palestiniană dorește ca procedura să se desfășoare în aprilie, a dezvăluit luni, pentru Reuters, reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour. În prezent, el are statutul de observator permanent în ONU.

Mansour a declarat că scopul este ca întâlnire pe această temă să aibă pe 18 martie. El a mai spus că o cerere palestiniană din 2011 pentru obținerea calității de membru cu drepturi depline este încă în așteptare, deoarece consiliul format din 15 membri nu a luat niciodată o decizie oficială.

„Intenția este de a supune cererea la vot în Consiliul de Securitate luna aceasta”, a spus Mansour.

Malta deține președinția Consiliului de Securitate în luna aprilie. Ambasadorul Maltei la ONU, Vanessa Frazier, a declarat că nu a primit încă o cerere oficială de acțiune din partea palestinienilor.

Sute de palestinieni cer demisia președintelui Mahmoud Abbas

Sute de palestinieni au manifestat marţi seara la Ramallah, în Cisiordania ocupată, cerând demisia preşedintelui Mahmoud Abbas, în contextul războiul dintre Israel şi Hamas, la putere în Gaza, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Plecaţi”, “Poporul vrea plecarea preşedintelui”, au scandat manifestanţii, care s-au adunat la scurt timp după un atac israelian asupra unui spital din Gaza soldat cu cel puţin 200 de morţi, potrivit Hamas, la putere în acest teritoriu palestinian.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a decretat marţi trei zile de doliu în teritoriile palestiniene, după atacul asupra spitalului din Gaza, potrivit autorităţilor locale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSD și PNL au parafat protocolul de colaborare la alegerile locale din Capitală

Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, au semnat protocolul de colaborare pentru alianţa electorală la alegerile locale între cele...

Pe când capitularea Ucrainei?

Presa mainstream începe să aducă argumente în susținerea ideii că Ucraina a pierdut războiul și trebuie să înceapă negocieri de pace. Dacă se obține...

Încep înscrierile în învățământul primar

Cererile de înscriere în învăţământul primar se vor putea depune, în prima etapă, în perioada 11 aprilie - 14 mai, potrivit calendarului anunţat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă