22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăInternaționalSute de palestinieni cer demisia președintelui Mahmoud Abbas

Sute de palestinieni cer demisia președintelui Mahmoud Abbas

Sute de palestinieni au manifestat marţi seara la Ramallah, în Cisiordania ocupată, cerând demisia preşedintelui Mahmoud Abbas, în contextul războiul dintre Israel şi Hamas, la putere în Gaza, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Plecaţi”, “Poporul vrea plecarea preşedintelui”, au scandat manifestanţii, care s-au adunat la scurt timp după un atac israelian asupra unui spital din Gaza soldat cu cel puţin 200 de morţi, potrivit Hamas, la putere în acest teritoriu palestinian.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a decretat marţi trei zile de doliu în teritoriile palestiniene, după atacul asupra spitalului din Gaza, potrivit autorităţilor locale.

Hamas cere eliberarea a 6000 de palestinieni în schimbul celor 199 de prizonieri israelieni

Hamas cere eliberarea a 6000 de palestinieni în schimbul celor 199 de prizonieri israelieni deținuți de la atacukl surpriză, din weekendul trecut.

Israelul a confirmat că până acum sunt 199 de prizonieri, cetăţeni ai Ţării Sfinte, pe teritoriul Fâşiei Gaza, potrivit epicnews.ro.

Pentru a-i primi înapoi, şeful biroului Hamas din diaspora, Khaled Meshaal, vrea ca Israelul să elibereze 6.000 de palestinieni.

Hamas a afirmat că printre ostaticii pe care i-a luat se află ofiţeri de rang înalt din Divizia Gaza a Forţelor de Apărare Israeliene.

Kahled Meshaal, şeful biroului Hamas din diaspora, a adăugat că există 6.000 de prizonieri în închisorile israeliene pe care doresc să îi elibereze în schimbul eliberării ostaticilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...

Majoritatea în noul Consiliu Local Municipal din Iași greu de format după realegerea primarului Mihai Chirica

Rezultatele finale ale votului de duminică îl reconfirmă pe Mihai Chirica în funcţia de primar, care va trebui să facă alianţe în viitorul Consiliul...
Ultima oră
Pe aceeași temă