7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiOpt unităţi de învăţământ din Galaţi au cursurile suspendate

Opt unităţi de învăţământ din Galaţi au cursurile suspendate

Numărul şcolilor cu cursuri suspendate a crescut în ultimele 24 de ore, în prima zi a săptămânii fiind doar cinci unităţi cu probleme, transmite Mediafax.

Şcolile din Galaţi care au fost închise temporar au centrale termice, dar acestea nu pot fi folosite deoarece lucrările comandate de Primărie privind instalarea de surse de încălzire au început târziu, iar unităţile de învăţământ aşteaptă autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze. Cursurile sunt suspendate o zi sau chiar o săptămână, aşa cum se întâmplă la un colegiu din Galaţi.

„Cursurile sunt suspendate în opt unităţi de învăţământ, din cauza frigului, centralele nu au putut fi pornite. Este vorba despre şcolile nr. 17, 18, 33 şi Iulia Haşdeu şi despre liceele Aurel Vlaicu, CFR, Traian Vuia şi Sf.Maria. Nu se ştie încă dacă mâine vor fi cursuri, se va lua o decizie pe parcursul zilei. Cert este că la Sf.Maria nu se învaţă toată săptămâna, acolo este o problemă mai complicată şi conducerea a decis să suspende cursurile până luni. Mai sunt şi trei şcoli în care se învaţă, dar cu program scurt”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Autorităţile locale spun că problema alimentării cu gaz va fi rezolvată în curând.

„Pe listă mai sunt doar 11 şcoli. Acolo sunt cursuri suspendate sau a fost impus program special. Ni s-a spus că pe parcursul zilei ar putea fi pornite încă şase centrale termice. Dacă vor fi pornite, cursurile vor fi reluate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.

Unităţile şcolare aflate în această situaţie au fost debranşate de la reţeaua urbană de termoficare după ce Primăria a anunţat închiderea sistemului centralizat din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe. Deoarece municipalitate a alocat cu întârziere fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice, numeroase şcoli din Galaţi nu au obţinut avizele pentru conectarea la reţeaua de gaze.

 

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă