20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalȘeful ONU apreciază insuficiente actualele măsuri de îmbunătățire a ajutorului umanitar pentru...

Șeful ONU apreciază insuficiente actualele măsuri de îmbunătățire a ajutorului umanitar pentru Gaza

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat că “măsurile dispersate nu sunt suficiente pentru a îmbunătăţi ajutorul umanitar pentru Gaza”, după promisiunile israeliene de autorizare “temporară” a livrării de ajutoare prin noi puncte de trecere.

“Nu este suficient să existe măsuri dispersate. Avem nevoie de o schimbare de paradigmă”, a comentat Antonio Guterres în faţa presei, cerând Israelului să îşi respecte promisiunile “cu adevărat şi rapid”.

Presat de comunitatea internaţională, Israelul a anunţat vineri că va autoriza livrarea “temporară” de ajutoare în Fâşia Gaza prin portul Ashdod şi punctul de trecere Erez, la o zi după un avertisment fără precedent din partea principalului său partener american, scrie Agerpres.

În mijlocul unei drame umanitare din Gaza, moartea luni în atacul israelian, a şapte lucrători ai ONG-ului World Central Kitchen (WCK) a sporit nemulţumirea internaţională.

“După această tragedie, guvernul israelian a informat ONU despre intenţia sa de a permite o creştere substanţială a ajutorului umanitar distribuit Gaza”, a notat vineri Antonio Guterres.
“Sper din tot sufletul că aceste intenţii se vor realiza cu adevărat şi rapid, deoarece situaţia din Gaza este absolut disperată”.

După şase luni de conflict “ne aflăm în pragul foametei în masă, al unei conflagraţii regionale, al unei pierderi totale a încrederii în normele internaţionale”, a insistat secretarul general al ONU, repetând apelul la o încetare imediată a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă