Oficialilor ucraineni li se cere să nu mai înjure în public cu excepția momentelor în care au loc atacuri aeriene, potrivit stiripesurse.md.
Solicitarea a fost făcută de o instituție ucraineană care s-a confruntat cu mai multe plângeri privind limbajul oficialilor.
Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NACP) le-a cerut oficialilor să nu mai folosească un limbaj vulgar atunci când transmit informații publicului, potrivit Sky News.
NACP și Agenția de serviciu public din Ucraina au emis o declarație comună în care îndeamnă oficialii să respecte codurile de conduită, potrivit stiripesurse.
„Funcționarii de la miniștri la primari ar trebui să se abțină, inclusiv atunci când sunt în afara serviciului, de la diseminarea informațiilor, în special de a posta comentarii pe site-uri web și rețele de socializare, care ar putea dăuna reputației organismelor de stat”, scrie în document.
Agențiile au sugerat limitarea limbajului vulgar la comunicarea privată și la anumite situații „critice cum ar fi sirenele de raid aerian sau încercările statului agresor de a impune narațiuni false”.
Fraudă de 40 de milioane de dolari în afacerile cu armament ale Ucrainei. Ar putea fi implicată o firmă din Bulgaria sau din România
Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat oficial că derulează o anchetă, împreună cu Ministerul Apărării și cu Procuratura Generală, cu privire la o afacere de cumpărare de obuze care ar fi trebuit să ajungă în dotarea armatei ucrainene, dar care s-a încheiat cu o fraudă de circa 39 – 40 de milioane de dolari.
Corupția este un fenomen vechi în Ucraina, care a continuat și, poate, chiar s-a agravat după declanșarea actualului război al Rusiei împotriva Ucrainei. Problema este cunoscută inclusiv la nivelul instituțiilor europene și reprezintă, de altfel, una dintre marile piedici în calea integrării Ucrainei în UE. Cel mai recent, chiar Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că lucrează la o anchetă, în colaborare cu Ministerul Apărării și cu Procuratura Generală de la Kiev. Ancheta îi vizează pe unii actuali sau foști responsabili din Ministerul Apărării și din întreprinderea Lviv Arsenal, “care au furat aproape 1,5 miliarde UAH la achiziția de obuze”. Suma de 1,5 miliarde de grivne echivalează cu 39 – 40 de milioane de dolari.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!