8.7 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăInternaționalOficialii Marii Britanii au dat sancțiuni contra a 22 de oficiali ruși...

Oficialii Marii Britanii au dat sancțiuni contra a 22 de oficiali ruși din industria de armament și recrutarea militarilor

Guvernul Marii Britanii a anunţat, miercuri, sancțiuni împotriva a 22 de oficiali ruși implicaţi în activităţile industriei de armament şi în recrutarea militarilor ruşi pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina, informează blacknews.ro.

A fost sancţionat şi Arkady Gostev, directorul Serviciului rus al Penitenciarelor, pe fondul informaţiilor privind trimiterea unor deţinuţi pe frontul din Ucraina în cadrul Grupului paramilitar Wagner. Pe lista oficialilor sancţionaţi figurează şi zece guvernatori ori directori ai administraţiilor regionale din Rusia, inclusiv din republicile Daghestan, Inguşetia şi Kalmikia, conform unui comunicat al Guvernului de la Londra.

Guvernul Marii Britanii a dat sancțiuni împotriva unor oficiali ruși pengru deciziile din războiul din Ucraina, inclusiv pentru mobilizarea parțială

„Decizia regimului rus de a mobiliza parţial cetăţeni ruşi a fost o încercare disperată de a-i ataca masiv pe ucrainenii curajoşi care îşi apără teritoriul. A eşuat. Astăzi, am sancţionat indivizi care au aplicat decizia de mobilizare parţială, trimiţând mii de cetăţeni ruşi să lupte în războiul ilegal şi oribil al lui Putin. Marea Britanie va continua să recurgă la sancţiuni şi va oferi susţinere Ucrainei pentru a-şi apăra independenţa”, a afirmat James Cleverly, ministrul britanic de Externe.

Până acum, Marea Britanie a sancţionat 1.200 de persoane şi 120 de entităţi din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Rusia dă și ea sancțiuni la zeci de companii din UE, SUA și Singapore

Rusia a impus miercuri sancțiuni împotriva unui număr de peste 30 de companii din Uniunea Europeană(UE), SUA şi Singapore, ca represalii la sancţiunile care i-au fost aplicate pentru ofensiva sa militară în Ucraina, transmite AFP.

Potrivit decretului guvernamental, lista cuprinde 31 companii, dintre care majoritatea aparţin Gazprom Germania, filiala germană a gigantului rus, pe care statul german a plasat-o sub controlul său din cauza importanţei sale strategice. Gazprom îşi anunţase la începutul lui aprilie ‘retragerea’ din această filială, fără a face alte menţiuni.

Rusia a introdus și ea sancțiuni către mai multe companii vestice pe modelul celor occidentale împotriva celor rusești
Sancţiunile anunţate miercuri vizează şi EuRoPol GAZ S. A., proprietarul părţii poloneze a gazoductului Yamal-Europa, conform agerpres.ro.

Ele includ o interdicţie de tranzacţii şi de intrare în porturile ruseşti a navelor având legături cu companiile vizate.

Sancţiunile occidentale contra Rusiei, unele fără precedent, merg de la îngheţarea rezervelor valutare până la un embargou asupra unor produse strategice şi sancţiuni financiare, aminteşte AFP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Republica Moldova își alege astăzi președintele

În premieră, la aceste alegeri, este pilotat votul prin corespondență în șase state – SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda Bătălia politică se dă...

Republica Moldova își alege astăzi președintele

În premieră, la aceste alegeri, este pilotat votul prin corespondență în șase state – SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda Bătălia politică se dă...
Ultima oră
Pe aceeași temă