9.3 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiO tânără familie se reunește după eliberarea ostaticilor Hamas

O tânără familie se reunește după eliberarea ostaticilor Hamas

Eliberată împreună cu mama și sora ei, după aproape 50 de zile în captivitate în Gaza, Raz Asher, în vârstă de patru ani, stă în brațele tatălui ei pe un pat de spital din Israel, potrivit Reuters.

„Am visat că am venit acasă”, îi spune ea tatălui ei, Yoni. „Acum visul s-a împlinit”, a răspuns el.

Raz a fost eliberată împreună cu sora ei de doi ani, Aviv și mama Doron, vineri, în prima etapă a acordului de ostatici Israel-Hamas, în care urmează ca încă alți 14 ostatici, femei și copii, să fie eliberați sâmbătă.

Dacă înțelegerea se va duce conform intenției, va avea ca rezultat eliberarea a 50 de ostatici israelieni în schimbul a 150 de femei palestiniene și adolescenți prizonieri, timp de patru zile, în care luptele din Fâșia Gaza sunt întrerupte și ajutorul uamnitar este pompat în enclavă.

Aripa armată a Hamas a decis să amâne eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici

Aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă seară că a decis să amâne eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici până când Israelul ”va respecta” acordul intrat în vigoare vineri, transmit Reuters şi AFP, preluat de agerpres.ro.

Brigăzile Al-Qassam reclamă în special ”intrarea camioanelor cu ajutor umanitar în nordul Fâşiei Gaza şi respectarea criteriilor de selecţie” pentru eliberarea unor deţinuţi palestinieni aflaţi în închisorile israeliene.
Oficialităţi israeliene au confirmat pentru AFP că ostaticii nu au fost deocamdată încredinţaţi Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Unde se află județul ”asistaților social”?

Un județ din România se poate ”lăuda” cu faptul că majoritatea populației nu are niciun fel de venit în afară de sprijinul de...

„E un partid nou. NOUNOUȚ!”

Cunoscutul actor Florin Călinescu pare gata să revină în politică. Fosta vedetă Tv mărturisește că este pe cale să se „implice” politic într-un...

CIJ începe audieri cu privire la consecințele juridice ale ocupării teritoriilor palestiniene de către Israel

Cea mai înaltă instanţă a ONU organizează începând de astăzi audieri privind consecinţele juridice ale ocupării teritoriilor palestiniene de către Israel din 1967, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă