9.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO persoană ucisă și alte patru rănite într-un bombardament rus asupra unei...

O persoană ucisă și alte patru rănite într-un bombardament rus asupra unei gări din Herson

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte patru rănite, marţi, într-un bombardament rus asupra unei gări din oraşul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klymenko, relatează AFP, conform agerpres.ro.

“Herson, seara. În jur de 140 de civili aşteaptau în gară plecarea trenului de evacuare. În acel moment, inamicul a început un bombardament masiv al oraşului”, a indicat Igor Klymenko pe Telegram.

Un poliţist a fost ucis, doi civili şi doi poliţişti au fost răniţi de schije, a precizat el.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că în momentul atacului la faţa locului “se aflau numeroşi civili”, precizând că în zonă au fost trimise numeroase echipaje de salvare.

Compania ucraineană de căi ferate Ukrzaliznytsia a anunţat pe Telegram că gara şi trenul au fost avariate. “Situaţia este sub control şi calea ferată este pregătită” să reia circulaţia, a menţionat sursa citată.

Sâmbătă au avut loc mai multe atacuri aeriene la Herson

Sâmbătă au avut loc mai multe atacuri aeriene asupra orașului Herson din sudul Ucrainei, președinția ucraineană confirmând loviturile rusești.

Trei persoane au fost spitalizate în urma unei lovituri ruseşti asupra oraşului Herson din sudul Ucrainei. Andriy Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat atacul pe Telegram.

„Teroriştii ruşi luptă împotriva civililor”, a spus el, potrivit Sky News, conform epicnews.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...

Olaf Scholz cere clarificări rapide după o scurgere a unei înregistrări către Rusia ce viza sprijinul dat Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz a promis clarificări rapide în urma publicării de către Rusia a unei înregistrări în care ofiţeri ai forţelor aeriene germane...

O dronă s-a prăbușit peste o clădire din Sankt Petersburg

O dronă s-a prăbușit peste o clădire rezidențială de cinci etaje din Sankt Petersburg, iar 100 de persoane au fost evacuate fără a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă