O navă de croazieră de lux care va fi un hotel plutitor pentru fanii ce vor ajunge la Cupa Mondială a sosit la Doha joi (10 noiembrie).
MSC Europa, una dintre cele mai mari nave de croazieră din lume, poate transporta peste 6.700 de pasageri pe cele 22 de punți, potrivit Reuters.
Prețurile cabinei variază de la 347 USD pe noapte până la 85.000 USD pentru un cuplu care rămâne la bord pe tot parcursul turneului.
Această navă de lux de la Cupa Mondială vine alături de celelalte inovații pe car ele aduce turneul final.
Cupa Mondială 2022 din Qatar: Vor exista 15.000 de camere cu tehnologie de recunoaștere facială
Jucătorii de fotbal nu sunt singurii care vor fi urmăriți la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar. Vor fi urmăriți, de asemenea, și participanții.
Întregul eveniment va fi monitorizat de 15.000 de camere de luat vederi echipate cu tehnologie de recunoaștere facială, a declarat în august, pentru AFP Niyas Abdulrahiman, directorul de tehnologie al evenimentului.
Supravegherea face parte din eforturile Qatarului de a asigura securitatea, deoarece nu vor să aibă parte de teroriști sau huligani în timpul turneului, care se așteaptă să atragă peste 1 milion de vizitatori, potrivit AFP.
Din 2010, când Qatar a câștigat drepturile de organizare a Cupei Mondiale FIFA, țara a cheltuit peste 300 de miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura, construind inclusiv șapte stadioane noi, pentru a găzdui afluxul de oameni, potrivit estimărilor Bloomberg.
Rețeaua de supraveghere va fi gestionată de centrul de comandă și control Aspire, centrul tehnic care supervizează operațiunile pentru cele opt stadioane unde vor avea loc meciurile, a declarat Abdulrahiman pentru AFP.
Mai mulți tehnicieni de securitate se vor afla în spatele unor monitoare într-o încăpere care seamănă cu un centru de control al unei misiuni NASA.
„Practic, putem deschide o ușă sau toate ușile unui stadion chiar de acolo”, a spus Abdulrahiman.
Centrul de control va monitoriza pe toate trenurile și autobuzele de metrou din apropiere, a adăugat el. Experții de la Universitatea din Qatar au dezvoltat, de asemenea, drone care pot furniza estimări ale numărului de persoane de pe străzi.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!