14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalO lovitură israeliană a atins un bastion al Hezbollah din estul Libanului

O lovitură israeliană a atins un bastion al Hezbollah din estul Libanului

O lovitură aeriană israeliană a vizat luni o localitate de lângă Baalbeck, un bastion al Hezbollah în estul Libanului, pentru a doua oară de la începutul ciocnirilor transfrontaliere cauzate de războiul din Fâşia Gaza, potrivit unor surse de securitate, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Un avion israelian a vizat o fostă clădire a Hezbollah din apropierea spitalului Dar al-Amal”, a declarat pentru AFP una dintre aceste surse, adăugând că aviaţia israeliană “a efectuat un alt raid asupra unui hangar la est de Baalbeck”.

Loviturile au fost confirmate de o a doua sursă de securitate.

Schimburi de focuri au loc aproape zilnic între armata israeliană şi Hezbollah, un aliat al Hamasului palestinian aflat în război din 7 octombrie împotriva Israelului în Fâşia Gaza.

Aceste violenţe se concentrează în regiunile de la frontiera israeliano-libaneză.

Dar pe 26 februarie şi pentru prima dată de la începutul războiului din Fâşia Gaza, atacurile israeliene au vizat situri ale Hezbollah în regiunea Baalbeck.

De la începutul violenţelor transfrontaliere pe 8 octombrie, cel puţin 312 persoane, majoritatea luptători ai Hezbollah şi 53 de civili, au fost ucişi în Liban, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. În Israel, au murit zece soldaţi şi şapte civili.

VIDEO. Israelul a bombardat Libanul

Israel a bombardat Libanul duminică (15 octombrie) după ce luptătorii libanezi Hezbollah au lansat o rachetă asupra unui sat israelian de la granița de nord, ucigând cel puțin o persoană și rănind alte trei, au declarat grupul militant și medicii israelieni.

Medicii au spus inițial că două persoane au fost rănite în atacul asupra Shtula, o comunitate agricolă care se învecinează cu gardul de frontieră, vizavi de comunitatea libaneză Ayta a-Shab.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă