10.2 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalO agenție ONU afirmă că un transport de ajutoare a fost blocat...

O agenție ONU afirmă că un transport de ajutoare a fost blocat în portul israelian

Principala agenție a Națiunilor Unite care oferă ajutor palestinienilor din Gaza se confruntă cu tot mai multe obstacole administrative din partea Israelului, un transport de alimente pentru o lună fiind blocat în port, a declarat șeful agenției, potrivit Reuters.

Israelul a afirmat că 12 membri ai personalului Agenției Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) au fost implicați în atacul condus de Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie, iar o serie de țări donatoare au suspendat finanțarea. UNRWA a concediat personalul acuzat de implicare în atac.

“Avem aici un mediu care este, deocamdată, destul de ostil agenției, dar acum au fost luate unele decizii care încep să aibă un impact asupra capacității agenției de a funcționa în mod corespunzător”, a declarat vineri șeful UNRWA, Philippe Lazzarini.

El a precizat că UNRWA a fost informată de un contractor care a furnizat servicii de manipulare în portul Ashdod că nu mai poate continua să lucreze cu UNRWA, în urma unor instrucțiuni ale autorităților israeliene.

Ca urmare, un transport din Turcia, format din 1.049 de containere cu provizii, inclusiv făină, năut, zahăr, ulei de gătit, suficient pentru a acoperi nevoile a 1,1 milioane de persoane timp de o lună, a fost blocat în port, a precizat Lazzarini.

El a precizat că UNRWA a informat Turcia cu privire la această oprire. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților turce.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe a declarat că problema se află în mâinile consilierului juridic al guvernului, dar nu a oferit niciun alt comentariu.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum poți obține un credit până la salariu?

Ai nevoie de un credit până la salariu? Te confrunți cu o situație neprevăzută care nu poate fi amânată? Dacă da, atunci ai nevoie...

Locuitorii unui sat de pescari din Islanda evacuați în urma unor erupții vulcanice se întorc acasă

Poliţia islandeză a declarat luni că locuitorii unui sat de pescari evacuaţi în urma mai multor erupţii vulcanice au fost lăsaţi să se întoarcă...

Nicușor Dan s-a decis: va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei pentru a câştiga şi că...
Ultima oră
Pe aceeași temă