10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiNovak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28 ianuarie 2024, ceea ce l-ar duce la 409 săptămâni, conform jurnalul.ro.

Sârbul a rămas lider mondial în ciuda unei înfrângeri în fața lui Jannik Sinner în finala Cupei Davis de sâmbăta trecută. Djokovic a obținut cele mai multe victorii în Top 10 din circuit în 2023, 17, și a câștigat aproape toate turneele mari la care a concurat.

În urmă cu două săptămâni, Djokovic și-a asigurat locul 1 la sfârșitul anului pentru al optulea an, învingându-l pe cel mai apropiat contracandidat, Carlos Alcaraz, la acest titlu. La Torino, aceasta a fost prioritatea sa principală, așa cum avea să dezvăluie în timpul interviului de pe teren, și a devenit primul jucător de simplu care a atins pragul de 400 de săptămâni ca lider mondial, la o zi după ce devenise deținător al recordului de 7 ori câștigător al ATP Finals.

Sârbul a eclipsat câteva dintre cele mai emblematice nume din tenis, printre care Steffi Graf, Martina Navratilova și Serena Williams, care au trecut toate de pragul de 300 de săptămâni ca lideri. În circuitul masculin, Roger Federer îi urmează lui Djokovic, cu 310.

Următorul record de bătut va fi cu siguranță cel al fraților Bryan, care au ocupat împreună locul 1 mondial pentru un număr record de 438 de săptămâni la dublu (Mike Bryan a ocupat locul 1 mondial la dublu masculin pentru un total de 506 săptămâni).

Carlos Alcaraz va avea o șansă la a trece în frunte la Australian Open 2024, dar cel mai probabil va trebui să câștige turneul și să spere că Djokovic nu va depăși faza semifinalelor în apărarea titlului, în ianuarie anul viitor.

„Demolatorul” de recorduri vrea un nou titlu. Novak Djokovic și-a anunțat marele obiectiv pentru 2024

După ce a stabilit un nou record, Novak Djokovic visează la și mai multă glorie în 2024, când Parisul va găzdui singurul eveniment major care îi lipsește din palmares – Jocurile Olimpice.

Cel mai titrat tenismen din istorie, Novak Djokovic, nu are de gând să se oprească după ce a doborât un nou record, cucerind pentru a șaptea oară Turneul Campionilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă