8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă și Igor Grosu vor "consolida punţile" dintre România şi...

Nicolae Ciucă și Igor Grosu vor “consolida punţile” dintre România şi Republica Moldova

Premierul Nicolae Ciucă şi-a manifestat, joi, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, dorinţa de a “consolida punțile” dintre România şi Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, şeful Executivului a transmis aprecieri pentru adoptarea legii ce acordă limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova şi pentru repararea consecinţelor generate de regimul sovietic în privinţa Mitropoliei Basarabiei.

Ciucă și Igor Grosu vor „consolida punțile” dintre România și Republica Moldova pentru a gestiona și mai bine momentele dificile

“România sprijină deplin parcursul european al Republicii Moldova, stabilitatea statală şi securitatea cetăţenilor săi. Anul trecut am demonstrat că stând alături putem trece cu bine peste momentele dificile. Ne dorim să facem mai mult decât atât, să consolidăm punţile dintre noi şi să ne dezvoltăm economic împreună, asigurând astfel prosperitate cetăţenilor noştri”, a declarat Ciucă, conform agerpres.ro.

Potrivit comunicatului, în cadrul întrevederii de la Chişinău, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat situaţia legislativă legată de cele nouă puncte de condiţionalitate legate de procesul deschiderii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană şi a mulţumit pentru sprijinul acordat de comisiile de specialitate din Parlamentul României.

Premierul Nicolae Ciucă a efectuat, joi, o vizită oficială în Republica Moldova, având la Chişinău întrevederi cu preşedintele Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova, într-o vizită de lucru, la data de 23 martie 2023.

Vizita premierului României la Chișinău intervine după ce noul premier al Republicii Moldova efectuase prima lui vizită externă, în calitate de șef de guvern, în România.

În Republica Moldova, premierul Ciucă se va întâlni cu șefa statului, Maia Sandu, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, precum și cu premierul Dorin Recean.

„Mâine, împreună cu o echipă guvernamentală, vom efectua o vizită în Republica Moldova. Vom avea întâlniri bilaterale la nivelul doamnei preşedinte Maia Sandu, la nivelul omologului, domnul Dorin Recean, şi la nivelul preşedintelui Parlamentului, domnul Igor Grosu. Este o vizită prin care reconfirmăm consolidarea relaţiilor bilaterale şi, desigur, este o vizită prin care reconfirmăm sprijinul pe care România îl va acorda în continuare Republicii Moldova pentru parcursul european”, a declarat premierul Ciucă la începutul ședinței de guvern din 22 martie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...
Ultima oră
Pe aceeași temă