3.9 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSănătateModerna încheie un acord cu guvernul american pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva...

Moderna încheie un acord cu guvernul american pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva unei serii de amenințări biologice, inclusiv Ebola

Moderna se apropie de a încheia un acord cu guvernul american pentru a dezvolta vaccinuri împotriva unei serii de amenințări biologice, inclusiv Ebola, a relatat Bloomberg News.

Potențialul acord cu Departamentul american al Apărării prevede ca tehnologia ARNm a Moderna să fie folosită pentru a dezvolta un vaccin care să vizeze tulpina de Ebola responsabilă de izbucnirea bolii în Uganda, se arată în raport, scrie Reuters.

Uganda a declarat epidemie de Ebola în septembrie, iar boala a făcut 30 de victime până în prezent, numărul cazurilor confirmate ajungând la 109.

Injecția Moderna ar viza, de asemenea, tulpina mai comună a Ebola din Zair și virusul Marburg înrudit, a adăugat raportul.

Moderna nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

„În timp ce Departamentul Apărării nu poate discuta despre viitoarele atribuiri, Ministerul Apărării (DoD) are investiții strategice axate pe tehnologiile care abordează peisajul dinamic și în evoluție al amenințărilor biologice, inclusiv tehnologiile de vaccinare cu ARNm și Filovirusuri”, potrivit DoD.

Raportul Bloomberg a precizat că este puțin probabil ca Moderna să fie gata pentru a utiliza la timp vaccinul ca să facă față exploziei de cazuri din Uganda.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Daea obligă ciobanii să se școlească online ca să primească subvenții

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a emis recent un ordin aberant prin care fermierii, în special ciobanii, nu mai primesc subvenții dacă...

SRI îi prezintă președintelui Iohannis măsurile luate în contextul războiului din Ucraina

Președintele Iohannis va merge la sediul SRI pentru a i se prezenta măsurile luate de această instituție în contextul războiului din Ucraina. Conform programului anunțat...

Changpeng Zhao: Cine este miliardarul Binance?

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, nu ar putea fi acuzat niciodată că gândește la nivel mic. Chiar și în 2017, anul în care a lansat...
Ultima oră
Pe aceeași temă