20.6 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăCoronavirusCOVID de lungă durată la 12 luni persistă şi la 18 luni

COVID de lungă durată la 12 luni persistă şi la 18 luni

Majoritatea pacienților cu COVID-19 care au simptome persistente la 12 luni sunt susceptibile de a avea simptome și la 18 luni, sugerează noile date.

Constatările sunt extrase dintr-un studiu amplu efectuat pe 33.281 de persoane din Scoția care au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Cele mai multe dintre rezultate sunt în concordanță cu cele din studii anterioare, de dimensiuni mai mici, notează Reuters.

În rândul unui subgrup de 197 de supraviețuitori ai infecțiilor simptomatice cu SARS-CoV-2 care au completat chestionare la 12 și 18 luni, majoritatea au raportat simptome persistente la ambele momente, au raportat cercetătorii în Nature Communications.

Procentul persoanelor care au declarat că nu prezentau o îmbunătăţire a stării de sănătate după 12 luni de la infectare a fost de 11%, iar cel al persoanelor care au prezentat o recuperare parţială a fost de 51%.

“Studiul nostru este important, deoarece contribuie la înțelegerea noastră privind COVID de lungă durată la populația generală, nu doar la acele persoane care trebuie să fie internate în spital cu COVID-19”, a declarat liderul studiului, Jill Pell de la Universitatea din Glasgow.

Vaccinarea înainte de infectare părea să protejeze împotriva unor simptome pe termen lung, au constatat, de asemenea, cercetătorii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

BEC anunță noi rezultate provizorii la europarlamentare: PSD-PNL 48,57% AUR 14,93%, ADU 8,7

Alianţa Electorală PSD PNL a obţinut 48,57% din voturi la alegerile europarlamentare, Alianţa AUR - 14,93%, iar Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei - 8,7%,...

Rareș Bogdan nu mai e singurul care afișează AUR la Bruxelles

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan nu va mai fi singurul cu AUR mult la mână, dintre românii din Parlamentul...

Opt morți și 21 de răniți după un atac cu o rachetă rusească la Krivoi Rog

Opt persoane au fost ucise și 21 rănite după ce o rachetă rusească a lovit clădiri rezidențiale din Krivoi Rog. Despre aceasta anunță Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă