7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieMinistrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului Miercurea Nirajului- Sărăţeni (23,4 km) de pe Autostrada A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Contractul pentru încă un lot din secţiunea montană a A8 intră în licitaţie! CNAIR a transmis, astăzi, spre validare la ANAP documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului Miercurea Nirajului- Sărăţeni (23,4 km). Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km”, a scris, joi, Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie), iar finanţarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

După validarea documentaţiei de atribuire, va fi publicat Anunţul de Participare la licitaţie în cadrul căruia va fi precizată şi valoarea estimată a contractului.

În termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui, a subliniat ministrul Transporturilor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă