Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din cele două țări, potrivit Mediafax, preluat de stiripesurse.ro.
Autoritățile de la Londra și Washington au acuzat grupul de hackeri așa-numit APT31 că este o ramură a Ministerului Securității din China și au enumerat o listă de ținte: membri ai personalului Casei Albe, senatori americani, parlamentari britanici și oficiali guvernamentali din întreaga lume care au criticat Beijingul, relatează Reuters.
Procurorii americani au declarat că piratarea a dus la compromiterea de e-mailuri personale, de sisteme de stocare online și de înregistrări de apeluri telefonice.
Scopul operațiunii de piraterie informatică a fost de a „reprima criticii regimului de la Beijing, de a compromite instituții guvernamentale și de a fura secrete comerciale”, a declarat adjunctul procurorului general din SUA, Lisa Monaco.
Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la un mesaj prin care se solicitau comentarii cu privire la acuzațiile americane, însă ambasada chineză din Londra a descris acuzațiile din Marea Britanie drept „calomnii complet fabricate și rău intenționate”.
Anunțurile au fost făcute în momentul în care atât Marea Britanie, cât și SUA au impus sancțiuni unei firme despre care consideră că este o companie-paravan a Ministerului Securității de Stat din China.
Marea Britanie acuză Rusia de spionaj cibernetic în industria farmaceutică!
Brokenshire a arătat că Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie și instituțiile cu atribuții similare din celelalte țări au dovezi că agențiile de informații ruse sunt responsabile pentru atacurile asupra companiilor farmaceutice și grupurilor de cercetare.
„Guvernul rus pretinde ipocrit că sprijină comportamentul responsabil în spațiul cibernetic în timp ce, de fapt, desfășoară în secret un atac cibernetic precum cel de față și altele”, a firmat Ministrul de Stat pentru Securitate al Regatului Unit.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!