15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, după ce în luna martie inflația a scăzut la 6,6%:...

Marcel Ciolacu, după ce în luna martie inflația a scăzut la 6,6%: „Vom lua măsurile necesare, astfel încât să continue pe acest trend descendent”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în luna martie inflaţia a fost de 6,6%, comparativ cu 7,2% în februarie, iar acest lucru demonstrează că prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost decizii corecte.

„Cea mai importantă veste este scăderea inflaţiei în luna martie la 6,6% de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile corecte. Şi, în continuare, vom lua măsurile necesare, astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent, aşa cum am promis, fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru creşterea nivelului de trai”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit lui Ciolacu, scăderea inflaţiei reprezintă cea mai bună dovadă că stabilitatea politică la guvernare aduce şi stabilitate economică.

„Am reuşit să ducem în premieră Produsul Intern Brut la peste 1.600 de miliarde anul trecut, faţă de premieri mai celebri decât mine, care aveau un PIB de 1.189 de miliarde. De această dată, PIB-ul a crescut cu aproape 40% – 80 de miliarde de euro. Iar în 2024, prognoza este că va trece 1.700 de miliarde. Acesta este efectul investiţiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură”, a susţinut prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a menţionat că în şedinţa de Guvern de joi urmează să fie aprobate proiecte precum modernizarea coridorului feroviar Craiova – Turnu Severin – Caransebeş (20 de miliarde de lei) sau continuarea autostrăzii Moldovei A7 pe segmentul Paşcani – Suceava. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă