16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSocialMarcel Ciolacu, anunț de ultim moment pentru românii cu boli cronice. Ce...

Marcel Ciolacu, anunț de ultim moment pentru românii cu boli cronice. Ce se întâmplă cu impozitul de 10% pentru CASS

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că şi bolnavii cronici vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale, el precizând că Guvernul a luat o decizie rapidă în acest sens.

Marcel Ciolacu a declarat că bolnavii cronici vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale. După cum a explicat acesta, decizia aceasta a fost luată de către executivul pe care îl conduce și asta deoarece parlamentul încă nu a reușit să ajungă la un consens în privinața unui act legislativ care să reglementeze acest lucru.

„Să dau şi medicamente compensate pentru tuse şi junghiuri, să plătesc absolut tot şi să suport eu, statul român, la această dimensiune de 6 miliarde de an concedii medicale, nu o să o fac”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat luni despre posibilitatea ca guvernul să decidă o scutire a bolnavilor cronici de plata impozitului de 10% pe CASS pentru concediile medicale.

„În primul rând, CASS plătim cu toţii, şi medicii, şi dvs, toată, lumea, oriunde în lumea asta. Nu poţi să ţii sistemul de sănătate fără contribuţia pe sănătate. Nu e o taxă introdusă nici de Ciolacu, de când e un stat modern, în lume, a introdus o taxă în ceea ce priveşte sănătate. Am luat o decizie în Guvern şi am exceptat pe această taxă, cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer, va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat și de ce bolnavii cronici nu au fost incluși în ordonanța emisă de cabinetul său: „Ba da, urmează (..). Am luat o decizie rapidă, pentru că se tot întârzia a se interveni în Parlament pe acest act normativ şi am luat o decizie, nu sunt probleme în ceea ce priveşte bolnavii cronici”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă