7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu cere ca autoritățile să fie pregătite să intervină indiferent de...

Marcel Ciolacu cere ca autoritățile să fie pregătite să intervină indiferent de starea vremii

Premierul Marcel Ciolacu a cerut miniştrilor ca autorităţile să fie pregătite să intervină, indiferent de starea vremii, dacă situaţia o va impune, pentru sprijinirea populaţiei care ar putea fi afectată şi a comunităţilor locale, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Guvern, Ciolacu a solicitat convocarea comandamentelor de iarnă la nivelul ministerelor pentru a pregăti măsuri de intervenţie, dacă situaţia o va impune, având în vedere avertizările meteorologice primite de la specialişti.

“Ne asigurăm că, indiferent de starea vremii, de ninsori sau de viscol, nu vor fi probleme legate de aprovizionarea cu energie pentru cetăţeni, spitale, şcoli, obiective sociale. Autorităţile trebuie să fie pregătite să intervină în orice moment, dacă situaţia o cere, pentru sprijinirea populaţiei afectate şi a comunităţilor locale. Ministerul Afacerilor Interne va fi permanent în legătură cu prefecturile pentru a se asigura că la nivel local există capacitatea de intervenţie rapidă”, a afirmat prim-ministrul, citat în comunicat.

Comandamentele de iarnă vor fi convocate în duminică, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerului Energiei, adaugă sursa menţionată.

Ciolacu: ANAF a început să-și facă treaba. VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început “să-şi facă treaba” şi să colecteze aproape de ţinta asumată, astfel că, în luna octombrie, s-a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei.

Șeful Executivului a adăugat că, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.

“Începem cu o veste bună astăzi. ANAF-ul a început să-şi facă treaba, să colecteze aproape de ţinta asumată. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la nivelul record de 40 de miliarde lei şi sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la firmele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă