25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiMai mulți cai sar peste focuri uriașe într-un festival spaniol tradițional

Mai mulți cai sar peste focuri uriașe într-un festival spaniol tradițional

Petrecăreții care s-au urcat pe cai au sărit peste focuri uriașe luni (16 ianuarie) în cadrul unei ceremonii de purificare cunoscută sub numele de „Las Luminarias”, un festival spaniol tradițional care a adunat sute de localnici și turiști în centrul Spaniei.

Evenimentul are loc în San Bartolome de Pinares în fiecare 16 ianuarie, în ajunul Zilei Sfântului Antonie, patronul animalelor din Spania.

Mai mulți cai au sărit peste focuri uriașe la un festival spaniol, manifestarea incluzând și un galop pe străduțele înguste

O sută de cai au galopat pe străduțele înguste pietruite ale micului municipiu, care, conform tradiției, purifică animalele cu fumul și flăcările focurilor de tabără pentru anul care vine.

Rafalele puternice de vânt au provocat fum puternic în timpul evenimentului de o oră, amplificat de măturile ude mari pe care localnicii le aruncă în mod tradițional asupra incendiilor.

Odată ce festivalul s-a încheiat, participanții au profitat de jarul aprins pentru a-și găti cina.

Spania, Festivalul Medusa: O persoană a murit, după ce scena a căzut din cauaza vântului puternic

O persoană a murit și cel puțin alte 40 au fost rănite, după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unor părți ale unei scene la un Festivalul Medusa din Spania.

În imagini se vede cum unii participanți s-au panicat și fug, în timp ce alții continuă să petreacă la evenimentul din Cullera, la sud de Valencia, notează BBC.

Popularul festival de muzică electronică a fost acum suspendat.

Trei dintre persoanele rănite în primele ore ale zilei de sâmbătă au suferit traume grave, au declarat serviciile regionale de urgență.

Agenția de meteorologie din Spania a raportat rafale de vânt de peste 80 km/h în regiunea de coastă estică a țării în acel moment.

„Suntem în stare de șoc”, a declarat unul dintre participanți pentru presa spaniolă. „Puteam să fiu eu, putea să fie oricine”.

Într-o declarație pe Facebook, organizatorii festivalului au declarat că sunt „devastați și întristați de ceea ce s-a întâmplat în această dimineață”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

S-a anunțat când va fi nominalizat oficial Rutte drept secretar general al NATO

Miercuri, cele 32 de state membre ale NATO vor confirma nominalizarea premierului interimar olandez, Mark Rutte, în funcția de secretar general al Alianței, au...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone...

Transformă-ți grădina cu acoperișuri tip pergolă: De la pergole retractabile de lux la soluții All seasons

Grădina ta poate deveni o oază de relaxare și eleganță cu acoperișurile de pergolă potrivite. De la soluții high-tech retractabile la opțiuni all seasons...
Ultima oră
Pe aceeași temă