22.8 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieMai mult fotbal feminin în licee

Mai mult fotbal feminin în licee

Ministerul Educației (ME) anunță înființarea a noi clase de fotbal feminin, în mai multe licee cu program sportiv, începând cu anul școlar următor.

În implementarea proiectului, ME colaborează cu Federația Română de Fotbal (FRF).

“Începând cu anul școlar 2024-2025, înființăm cinci noi clase de fotbal pentru fete în Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara – un pas important spre dezvoltarea noii generații de sportive care optează pentru fotbal ca sport principal! Astfel, creăm premisele transformării liceelor cu program sportiv din aceste orașe în adevărate centre de pregătire și performanță ale fotbalului feminin românesc. Federația Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză, inclusiv de nivel internațional, precum și cu mijloace materiale”, a anunțat ME, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Colaborările ME cu FRF

Potrivit sursei citate, istoricul colaborării dintre Ministerul Educației și Federația Română de Fotbal cuprinde competiții de fotbal școlare la nivel național precum Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar Cupa Tymbark și Cupa ISF, care aduc în teren în fiecare an aproximativ 220.000 de copii și tineri.

Prin înființarea celor 5 clase, care vor deveni centre de excelență, angajamentul comun capătă o nouă dimensiune, aceea a carierei duale, elevele înscrise având posibilitatea să-și dezvolte competențele tehnice în fotbal, în paralel cu parcursul educațional.

“Printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul școlar, menținem tinerele sportive în sistemul educațional prin oferirea unor oportunități de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar și în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) și sprijinim cariera sportivelor prin înființarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele își vor putea continua cariera după încheierea junioratului”, mai precizează ministerul de resort.

Parteneriatul a fost anunțat și de FRF, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Unul dintre obiectivele strategice asumate de FRF în Strategia de Dezvoltare a Fotbalului Feminin (2021-2026) îl reprezintă creșterea participării în fotbalul feminin, precum și asigurarea unui context propice dezvoltării permanente a acestuia prin reforme normative, proiecte și parteneriate menite să furnizeze formare specifică și să parcurgă etapele necesare performanței”, transmite FRF.

La nivel național, România are 34 de unități de învățământ preuniversitar de stat cu program de educație fizică și sport.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Inflația a scăzut în martie, dar prețurile au continuat să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Statele din SUA în care este posibil să se legalizeze cazinourile online în 2024

Dimensiunea pieței cazinourilor online din Statele Unite a atins 10,2 miliarde de dolari anul trecut, iar estimările sunt că ea se va dubla până...

Joe Biden anunță cea mai semnificativă consolidare a relațiilor de apărare cu Japonia și Australia

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri cea mai semnificativă consolidare a relaţiilor de apărare cu Japonia de la Războiul rece şi o cooperare...
Ultima oră
Pe aceeași temă