25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMai mult de jumătate dintre britanici au luat în considerare posibilitatea de...

Mai mult de jumătate dintre britanici au luat în considerare posibilitatea de a părăsi Marea Britanie

Potrivit unui nou studiu realizat de compania Prograd, specializată în analiza Generației Z, mai mult de jumătate dintre britanici, 52%, au luat în considerare posibilitatea de a părăsi Marea Britanie în căutarea unor oportunități de muncă mai bune în străinătate.

Acest sentiment a fost remarcat în special în rândul celor care lucrează în domeniile sănătății (54%), educației (52%), avocatură (69%) și servicii financiare (62%). Printre acești angajați se numără mulți lucrători cheie din Regatul Unit, potrivit Agerpres.

Studiul evidențiază preocupările și aspirațiile profesionale ale cetățenilor britanici, reflectând dorința lor de a găsi medii de lucru mai favorabile și de a-și dezvolta carierele în afara granițelor țării lor de origine.

Traiul este prea scump, spun 41% dintre britanici

Atunci când au fost analizate motivele care stau la baza dorinței de a se muta în străinătate, un procent de 41% dintre britanici au indicat că traiul este prea scump, iar alți 41% au menționat că nu își pot permite să își cumpere o casă în Regatul Unit și doresc să se stabilească în altă țară. De asemenea, 37% sunt descurajați de impactul economiei asupra potențialului lor de economisire, în timp ce 29% consideră că ar putea câștiga mai mult în străinătate.

În plus, rezultatele studiului au arătat că aproape 40% dintre respondenți consideră că Regatul Unit nu este un loc atractiv pentru tineri.

Întrebați care cred că este cel mai mare obstacol financiar pentru tinerii din Regatul Unit, 83% dintre aceștia au menționat costul vieții, 64% au indicat accesul la locuințe, 58% au adus în discuție salariile mici, iar 41% au evidențiat impozitele ridicate.

În topul preferințelor britanicilor se numără Canada, apoi Emiratele Arabe Unite, iar pe ultimele locuri Spania și America.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, la turneul final al Billie Jean King Cup, după o „remontada” de senzație în fața Ucrainei

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la...

Un nou gol pentru George Pușcaș în Serie B

Internaționalul român George Puşcaş a marcat un nou gol pentru Bari, care a fost învinsă cu scorul de 2-1, în deplasare, de Como, într-o...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 14 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 14 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 14 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă