Potrivit unui nou studiu realizat de compania Prograd, specializată în analiza Generației Z, mai mult de jumătate dintre britanici, 52%, au luat în considerare posibilitatea de a părăsi Marea Britanie în căutarea unor oportunități de muncă mai bune în străinătate.
Acest sentiment a fost remarcat în special în rândul celor care lucrează în domeniile sănătății (54%), educației (52%), avocatură (69%) și servicii financiare (62%). Printre acești angajați se numără mulți lucrători cheie din Regatul Unit, potrivit Agerpres.
Studiul evidențiază preocupările și aspirațiile profesionale ale cetățenilor britanici, reflectând dorința lor de a găsi medii de lucru mai favorabile și de a-și dezvolta carierele în afara granițelor țării lor de origine.
Traiul este prea scump, spun 41% dintre britanici
Atunci când au fost analizate motivele care stau la baza dorinței de a se muta în străinătate, un procent de 41% dintre britanici au indicat că traiul este prea scump, iar alți 41% au menționat că nu își pot permite să își cumpere o casă în Regatul Unit și doresc să se stabilească în altă țară. De asemenea, 37% sunt descurajați de impactul economiei asupra potențialului lor de economisire, în timp ce 29% consideră că ar putea câștiga mai mult în străinătate.
În plus, rezultatele studiului au arătat că aproape 40% dintre respondenți consideră că Regatul Unit nu este un loc atractiv pentru tineri.
Întrebați care cred că este cel mai mare obstacol financiar pentru tinerii din Regatul Unit, 83% dintre aceștia au menționat costul vieții, 64% au indicat accesul la locuințe, 58% au adus în discuție salariile mici, iar 41% au evidențiat impozitele ridicate.
În topul preferințelor britanicilor se numără Canada, apoi Emiratele Arabe Unite, iar pe ultimele locuri Spania și America.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!