13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăCulturăMaestrul Popa’S aduce la Timișoara lucrările celor mai importanți caricaturiști ai lumii

Maestrul Popa’S aduce la Timișoara lucrările celor mai importanți caricaturiști ai lumii

Maestrul Popa’S aduce nume grele ale caricaturii la a zecea ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă

 Fundația maestrului Ștefan Popa Popa’S organizează a zecea ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice, în perioada 14 octombrie – 7 noiembrie, la Bastion, în Timișoara. Expoziția este deschisă zilnic, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

“Arta autentică este focul viu care transformă și elevează tot ceea ce atinge, pânza, hârtia, privitorii și spațiile cu care intră în contact, precum și artistul însăși. Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice de la Timișoara este un spațiu sigur pentru cei care își exprimă adevărul prin artă, o oază a Artistului-OM Liber”, se spune în comunicatul Fundației Popa’S.

525 de artiști din peste 50 de țări și 6 continente participă la salonul, devenit deja tradiție. Artiștii caricaturiști, umoriștii sunt printre cei mai critici analiști ai realității înconjurătoare, mai menționează comunicatul.

Marcin Bondarowicz – Polonia

citește și: Contradicțiile lui Eduard Hellvig

În cadrul vernisajului online din 14 octombrie orele 16:00 (RO), Președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus va anunța nominalizații și premianții Ediției a X-a în direct pe parcursul conferinței transmise live pe FB Stefan Popa POPA’S.

Speakeri de renume internațional vor vorbi la vernisajul online

Speakeri internaționali care onorează cu prezența sunt: Giorgio Cegna, Rector al Uniglobus-PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia), Thomas Gallego Izquierdo Director Depart. Arte Vizuale Satirice al Universității Alcala de Henares (Spania), Vladimir Kazanevsky renumit caricaturist din Kiev (Ucraina), Rudy Gheysens, președintele Asociației Caricaturiștilor din Belgia, Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel), Valeri Kurtu (Germania), Tudor Banus (Franța), precum și alți invitați.

Willem Raising – Olanda

Manifestarea este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a Muzeului Național al Banatului.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14 octombrie – 7 noiembrie în intervalul orar 10:00 – 18:00 la Mansarda Bastionului Therezia, Str. Martin Luther 4, Timișoara. Mai multe detalii pe : https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficialwww.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/ .

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...

Marcel Boloș, împins de Bolojan către Bruxelles

Lupta pentru fotoliile de europarlamentar au atins cote greu de imaginat atât la PSD, dar mai ales la PNL, și chiar dacă liberalii...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă