10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalMacron este „ extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni

Macron este „ extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat luni seara că este “extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni deţinuţi de Hamas, adăugând că Franţa rămâne “pe deplin” mobilizată pentru a obţine eliberarea tuturor ostaticilor, notează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Trei dintre tinerii noştri compatrioţi fac parte din grupul de ostatici eliberaţi astăzi. Extrem de mulţumit de acest anunţ”, a scris preşedintele francez pe reţeaua de socializare X.

“Uşurarea noastră este imensă. Gândurile noastre sunt alături de familiile compatrioţilor noştri încă ţinuţi ostatici”, a declarat premierul Elisabeth Borne pe aceeaşi platformă, cerând “un armistiţiu de durată” între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană.

Unsprezece ostatici israelieni răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au ajuns luni seară în Israel, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Macron cere Israelului să oprească uciderile de copii și femei în Gaza. VIDEO

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, “îndeamnă Israelul să oprească” bombardamentele care ucid civili în Gaza, într-un interviu pentru BBC difuzat seara trecută.

“Împărtăşim durerea (Israelului). Şi împărtăşim dorinţa lor de a scăpa de terorism. Dar de facto, astăzi, civilii sunt bombardaţi. Aceşti bebeluşi, aceste femei, aceşti bătrâni sunt bombardaţi şi ucişi. Nu există “nicio justificare” şi “nicio legitimitate pentru acest lucru. Prin urmare, îndemnăm Israelul să se oprească”, a subliniat şeful statului francez.

Această “reacţie în lupta împotriva terorismului, deoarece este condusă de o democraţie, trebuie să fie în concordanţă cu regulile internaţionale de război şi cu dreptul internaţional umanitar”, a spus preşedintele francez.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Societatea civilă și exprimarea ei

Provocările la adresa democrației sporesc în ultima vreme. Ele vin, în cele din urmă, din slăbirea societăților civile. Stingerea vocilor civice se observă direct sau...

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute...
Ultima oră
Pe aceeași temă