31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalMacron cere Israelului să oprească uciderile de copii și femei în Gaza....

Macron cere Israelului să oprească uciderile de copii și femei în Gaza. VIDEO

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, „îndeamnă Israelul să oprească” bombardamentele care ucid civili în Gaza, într-un interviu pentru BBC difuzat seara trecută.

„Împărtăşim durerea (Israelului). Şi împărtăşim dorinţa lor de a scăpa de terorism. Dar de facto, astăzi, civilii sunt bombardaţi. Aceşti bebeluşi, aceste femei, aceşti bătrâni sunt bombardaţi şi ucişi. Nu există „nicio justificare” şi „nicio legitimitate pentru acest lucru. Prin urmare, îndemnăm Israelul să se oprească”, a subliniat şeful statului francez.

Această „reacţie în lupta împotriva terorismului, deoarece este condusă de o democraţie, trebuie să fie în concordanţă cu regulile internaţionale de război şi cu dreptul internaţional umanitar”, a spus preşedintele francez.

Întrebat despre o posibilă încălcare a dreptului internaţional de către Israel, Emmanuel Macron a subliniat că el „nu este judecător”, ci „şef de stat”.

Emmanuel Macron şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că bombardarea masivă a Gazei va crea resentimente în regiune.

Acest interviu vine după o conferinţă umanitară organizată joi, la Paris, la iniţiativa preşedintelui francez, în cadrul căreia acesta a cerut „să se lucreze pentru o încetare a focului”.

„Nu există altă soluţie decât o pauză umanitară mai întâi” pentru a ajunge la o „încetare a focului, care va proteja toţi civilii care nu au nimic de-a face cu teroriştii”, a insistat el vineri.
„Este imposibil de explicat că vrem să luptăm împotriva terorismului ucigând oameni nevinovaţi”, a subliniat în continuare preşedintele francez.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă