15.4 C
București
joi, 31 octombrie 2024
AcasăLifestyle"Macarena" de la Erika Isac, subiect intens disputat. Ce se întâmplă cu...

„Macarena” de la Erika Isac, subiect intens disputat. Ce se întâmplă cu această melodie

Piesa „Macarena” a trapperiței Erika Isac a provocat o amplă dezbatere pe rețelele de socializare, generând valuri de discuții și opinii împărțite în rândul publicului. Deși mulți au fost atrași inițial de limbajul explicit al piesei, aceasta abordează și subiecte sensibile și importante legate de problemele cu care se confruntă femeile în societate.

Mesajul piesei „Macarena” este unul profund și provocator, aducând în prim-plan aspecte precum discriminarea de gen, stereotipurile sociale și lupta pentru egalitatea de șanse. Cu toate că unele persoane s-au concentrat mai mult pe limbajul vulgar al piesei, mulți alții au fost impresionați de curajul și sinceritatea trapperiței în abordarea unor subiecte tabu.

Erika Isac a reușit să atragă atenția asupra unor aspecte sensibile și să deschidă dialogul în jurul acestora, consolidându-și în același timp poziția ca artistă care își folosește vocea pentru a aduce schimbări în societate.

Reacția lui Marian Godină la noua piesă a Erikăi Isac

Marian Godină a stârnit un val de reacții după ce și-a exprimat opinia cu privire la piesa lui Erika Isac, provocând o dezbatere intensă pe rețelele de socializare. Polițistul a abordat anumite versuri din melodia artistei și a făcut aluzii care au stârnit nemulțumirea internauților.

„A ajuns și la mine, mai greu ce-i drept, melodia Erikai Isac, Macarena.

Zic mai greu pentru că nu prea am avut timp se stat pe net perioada asta, nu din alt motiv.

Și cum părerea mea misogină e atât de așteptată de către diferite doamne care m-au și etichetat deja prin postările lor, o să mi-o las și eu aici, făcând mențiunea, ca de fiecare dată când emit păreri, ci nu fac afirmații, că e probabil să am o părere greșită.

În primul rând, e cert că piesa și-a atins ținta și că e un mare succes, ținând cont că nu prea mai e nimeni care să nu știe de ea, pentru că e o piesă despre care se vorbește. Implicit postarea asta îi va crește popularitatea. De altfel, cred că cel mai mare eșec al unui artist e să scoată o piesă despre care să nu zică nimeni nimic, nici de rău, nici de bine.

În al doilea rând, piesa asta are ceva ce te face să nu te mulțumești cu o singură vizionare.

Sunt aproape sigur că cei mai mulți au ascultat-o și au privit-o de cel puțin două ori.

Ritmul e fain, refrenul la fel, mi-a plăcut și mie.

Dar versurile sunt cele care au intrigat și au făcut atâta lume să își dea cu părerea, implicit pe mine.

Mie versurile mi se par puerile și mi se mai pare că se adresează unei categorii de femei vulnerabile, iar din câte am observat, din păcate sunt foarte multe în postura asta. Zic asta după ce am văzut atât de multe distribuiri și comentarii de apreciere la adresa piesei, unele venite de la femei în toată firea.

Asta mă face să realizez că pentru unele femei, piesa asta chiar reprezintă un mesaj puternic, în care ele se regăsesc.

Cu toate astea, o altă piesă, dintre ale aceleiași artiste, are niște versuri care spun așa: ‘A făcut mama o tupeistă, cui nu-i place să mă pupe la …’

Desigur că se referă la vagin, nu la pistă sau alt cuvânt care rimează cu tupeistă.

Atunci, când tu, ca femeie matură, bălești la o melodie ca asta și o validezi în spațiul public, că vai Doamne, ce mesaj puternic, oare de ce ne-am mai mira dacă am auzi o fată de 15 ani strigând în stația de autobuz, cât o ține gura, către un coleg, un băiat, să o pupe în pi.s*ă?

Păi e fata tupeistă, are mesaje puternice, nu?

În plus, ea a văzut că lucrurile astea sunt apreciate chiar de femei în toată firea și sunt considerate ca făcând parte dintr-o atitudine fermă și puternică.

Legat de mesajul piesei Macarena, sunt de acord că există mulți Mireli din Turnu Măgurele prin toate orașele țării, din păcate pentru Măgurele era cam singurul care rima cu ‘probleme’, dar mă întreb cu ce-i schimbă lui Mirel concepția despre viață ascultarea acestei melodii? Bănuiesc că cu absolut nimic.

În niște versuri ale melodiei, am auzit asta: ‘fată, îți las locație live în caz de ceva’.

Se face referire, desigur, la situatia în care o fată/femeie se întâlnește cu un bărbat și simte nevoia, din teamă, să trimită unei prietene locația live, ca cineva să știe de ea.

Aici am văzut că, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar că sunt pățite.

Acum stau și mă întreb și eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live?

Eu sunt un om mai de modă veche și mă gândesc că e firesc ca primele întâlniri între un bărbat și o femeie să aibă loc în niște locuri publice (restaurant, cafenea, cofetărie) fără ca măcar să fie nevoie să urci în mașina cuiva necunoscut. Ar trebui să urmeze o perioadă de cunoaștere, să știi cu ce se ocupă omul ăla exact, eventual să verifici, sunt multe pârghii acum, inclusiv Facebook, dar mai ales să începi să-l cunoști personal cât mai bine, să vezi ce hram poartă, ce familie are, de ce e singur etc. E o cale lungă până să pleci cu el la o cabană, la mare sau în orice alt loc nepublic.

Asta dacă te respecți ca femeie.

Dacă te întâlnești cu bărbați de pe Tinder sau cu unii cunoscuți pe Facebook după un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepți să vină să te ia cu mașina din fața blocului ca să mergeți pe cine știe unde, atunci da, ar fi necesar să trimiți cuiva numărul mașinii și locația live, iar starea de teama de neprevăzut ar fi normală. Dar ar fi anormal să faci asta și ar trebui să te întrebi de ce o faci. Când simți nevoia să trimiți cuiva locația live înseamnă că nu ar trebui să te duci cu acel bărbat nicăieri.

În concluzie, versurile o fi ele bune, dar nu pentru toată lumea, nu pentru toate femeile și nici pentru toți bărbații. Mai degrabă sunt niște versuri împotriva bombardierilor și pentru femeile care, din păcate, au avut parte de ei.

Iar ca să închei și eu cu atitudine și ca să fiu sigur că voi putea ține piept cu valul de hate, o să iau exemplul artistei și o să zic așa: ‘a făcut mama un băiat tare în gură, cui nu-i place să mă pupe în …'”, a fost mesajul transmis de Godină.

Cine este Erika Isac?

Erika Isac, o româncă în vârstă de 24 de ani, este o artistă completă, cântăreață, compozitoare și dansatoare. Cunoscută pentru talentul său precoce, Erika a intrat în industria muzicală la vârsta de doar 6 ani, participând la numeroase concursuri și concerte de muzică.

Momentul care a propulsat-o în atenția publicului a fost în 2015, când a devenit una dintre cele mai virale concurente ale emisiunii X Factor România cu un cover al piesei „Look At Me Now” de Chris Brown & Busta Rhymes. Audiția sa a captivat atenția internațională și a obținut fani din întreaga lume, de la Brazilia până în Australia.

Începând cu anul 2018, Erika Isac a început să-și dezvolte cariera și să lucreze cu numeroși artiști cunoscuți din România. Genurile principale abordate de aceasta sunt pop, pop-dance și trap, adesea îmbinate cu alte influențe muzicale.

De-a lungul carierei sale, Erika a susținut peste 450 de concerte în întreaga țară.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:10

VIDEO. Regele Spaniei, Felipe VI, a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor inundațiilor

Regele Spaniei, Felipe VI, a ținut un moment de reculegere în Madrid, alături de primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, în memoria victimelor inundațiilor mortale...

Indicele ROBOR la 3 luni stagnează la 5,55% în luna octombrie

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor variabile aferente creditelor în lei contractate de populație înainte de mai 2019, precum și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă