10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban confirmă că partidele din Dreapta Unită vor avea candidați comuni:...

Ludovic Orban confirmă că partidele din Dreapta Unită vor avea candidați comuni: „Am discutat de principiu să ne unim peste tot unde e benefic”

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu au fost discutate detalii, însă, de principiu, îşi vor uni forţele „acolo unde este benefic”.

„Încă nu am discutat detalii. Sigur că am discutat de principiu să ne unim peste tot unde e benefic, să ne unim forţele şi la locale, dar încă nu am stabilit o procedură foarte clară, mecanisme foarte clare şi cum exact ne vom uni aceste forţe”, a spus Ludovic Orban, prezent astăzi la Ploiești, unde a participat la conferinţa judeţeană de alegeri a filialei Forţa Dreptei Prahova. 

El a declarat că această colaborare trebuie gândită din perspectiva calităţii candidaţilor şi echipelor.

„Noi trebuie să gândim din perspectiva calităţii echipelor pe care le avem în fiecare organizaţie judeţeană şi în fiecare organizaţie locală. Forţa Dreptei este un partid construit temeinic, noi am atras alături de noi în aproape fiecare localitate oameni de calitate, avem deja candidaţi de primari în peste 700 de localităţi din România, ceea ce nu e puţin lucru, şi în mod evident dorim ca orice colaborare să se desfăşoare pe baza unei evaluări obiective a calităţii şi mai ales a şanselor de a câştiga alegeri a fiecărui candidat şi a fiecărei echipe din partea fiecărui partid. Sigur că cel mai probabil susţinem ideea de a avea candidaţi comuni la preşedinţia consiliului judeţean, la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, unde vor fi bătălii politice extrem de grele în care ne confruntăm cu formaţiuni politice. În rest, din punctul meu de vedere trebuie lăsat la nivelul organizaţiilor locale să decidă care este cea mai bună formă de a participa, mă refer la localităţi altele decât municipiile, să aibă libertatea de a decide care este cea mai eficientă formă de a participa în alegeri”, a adăugat preşedintele Forţa Dreptei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă