27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialLucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu - Pitești au avansat

Lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești au avansat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Piteşti au ajuns la 45%.

Constructorii au finalizat aproape jumătate lucrările pe porțiunea tronsonul 4. Acesta va include și un tunel dublu de peste un kilometru lungime.

Lotul 4, pe distanța Curtea de Argeș – Tigveni, este de o lungime de 10 kilometri, fiind primul tronson de autostradă care se construiește în zona de munte și, totodată, primul lot cu tunel care întră în execuție, potrivit Economedia.

Pe acest tronson suntem undeva aproape de 45%, cea mai grea lucrare e legată de cele două tunele, s-a trecut de 50% pe cele două tunele ca lungime, sunt de 1,3 kilometri, la unul suntem peste 700 de metri, la celălalt în jur de 650 de metri.

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor

Termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor sunt 2025 pentru lotul 5 şi 2027 pentru lotul 4. Ministrul Transporturilor este convins că drumurile vor fi putea folosite înainte de aceste date.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă