7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLocuitorii stau la coadă pentru apă după spargerea barajului din Ucraina

Locuitorii stau la coadă pentru apă după spargerea barajului din Ucraina

Locuitorii stau la coadă pentru apă după spargerea barajului de la Kakhovka, din Ucraina, din sudul țării.

La o săptămână după spargerea barajului Kahkovka, oamenii din zonele inundate, din jurul orașului Herson, din Ucraina, au făcut coadă pentru apă potabilă luni (12 iunie).

Kievul și Moscova se acuză reciproc că au distrus barajul, care se află pe teritoriul controlat de ruși în sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Multe străzi din apropierea râului Nipro au rămas inundate luni (11 iunie), deși scăderea nivelului apei a scos la iveală straturi de noroi rezidual și nisip în unele zone.

Voluntarii erau încă în căutarea animalelor eșuate care fuseseră lăsate în urmă.

Ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klymenko, a declarat luni că 10 persoane au fost ucise în regiunile Herson și Mykolaiv, iar alte 42 sunt date dispărute.

Numărul morților din inundațiile din două orașe controlate de ruși, din sudul Ucrainei, a crescut la 17, la o săptămână după spargerea unui baraj semnificativ la un rezervor local, a declarat marți (13 iunie) un oficial din Rusia. Reuters nu a putut verifica independent cifrele.

Rusia controlează malul de sud al râului Nipro, în regiunea Herson, în timp ce Ucraina deține orașul Herson pe malul opus.

Un bărbat „traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina

Un bărbat, locuitor ucrainean, „ traversează drumul” într-o barcă după spargerea unui baraj din Ucraina, de la Kakhovka, de lângă Mykolaiv.

Un locuitor din Mykolaiv a fost văzut folosind o barcă joi (8 iunie) pentru a naviga pe ceea ce odinioară erau străzi pietonale, dar acum sunt zone puternic inundate după distrugerea unui baraj imens din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Nivelul apei creștea rapid în orașul Mykolaiv, situat la nord-est de Herson și una dintre cele mai afectate zone.

Un bărbat „trece drumul” într-o barcă, după spargerea unui baraj din Ucraina, cel hidroelectric de la Kakhovka, datând din era sovietică

Rusia și Ucraina au aruncat una pe alta vina pentru ruperea imensului baraj hidroelectric Kakhovka din era sovietică, care a trimis apele în cascadă în zona de război din sudul Ucrainei, la primele ore ale zilei de marți (6 iunie), forțând zeci de mii de oameni să-și părăsească casele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă