39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalLocalnicii Barcelonei se revoltă în fața numărului de turiști

Localnicii Barcelonei se revoltă în fața numărului de turiști

Un grup de mii de cetățeni ai Barcelonei au atacat cu pistoale cu apă turiștii.

Numărul imens de turiști nu mai este bine-venit de localnicii celor mai cunoscute locații turistice. În Barcelona, turiștii au fost stropiți apă, în timp ce stăteau la o terasă. În altă țară, în Franța, activiștii de mediu s-au opus unei noi nave de croazieră.

În imaginile surprinse și urcate pe rețele de socializare, se poate vedea cum spaniolii stropesc cu apă pe cei de la terase. Nemulțumirea localnicilor nu a fost oprită, aceștia le cereau turiștilor să plece. Ba chiar unii au folosit și petarde.

Volumul de turiști crește în fiecare an în Barcelona, anul trecut a ajuns la 12 milioane. Motivul din spatele acestor acțiuni este  faptul că preţurile chiriilor au crescut cu 68% în ultimul deceniu, iar mulţi dintre ei nu îşi mai permit să locuiască în oraşul natal. În lista nemulțumirilor, intră și aglomeraţia şi scandalurile provocate de străini. În ultimele luni, proteste de acest fel au fost în Malaga, Mallorca şi insulele Canare.

Un fenomen asemănător este și în Franța, unde 18 activişti de mediu au urcat în caiace şi au blocat accesul unei nave de croazieră cu 700 de pasageri în portul Concarneau. În discursul lor, protestatarii acuză că, cele două săptămâni pe mare, înseamnă 4 tone de dioxid de carbon per pasager, în timp ce acordurile de la Paris recomandă să nu se depășească 2 tone pe an de persoană.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă