În dimineața zilei de marți, 29 august, în depozitul GPL de la Crevedia încă mai erau trei autocisterne destinate transportului de GPL.
Dintre aceste trei autovehicule, două ar fi încărcate cu GPL. Cea de-a treia autocisternă ar fi goală dar încă degajă vapori de gaz.
Pompierii de la ISU continuă să răcească, folosind jeturi de apă, aceste trei autovehicule, pentru a reduce riscul unui nou incendiu sau al unei noi explozii. Forțele de ordine au stabilit un perimetru de siguranță plasat la un kilometru de depozit. Localnicii care insistă să intre în interiorul acestei zone o pot face doar după ce semnează o declarație pe proprie răspundere.
La depozitul de GPL de la Crevedia (județul Dâmbovița) s-au produs, sâmbătă seară, mai multe explozii devastatoare, urmate de un incendiu. Acestea s-au soldat cu doi morți (localnici, soț și soție) și 56 de răniți. Dintre răniți, 39 sunt pompieri, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, au fost răniți doi polițiști și doi jandarmi.
Depozitul de la Crevedia este un punct de lucru al unei firme cu sediul central la Caracal (județul Olt). Firma din Caracal îl are drept acționar majoritar pe fiul primarului din Caracal.
Punctul de lucru de la Crevedia a funcționat inițial ca stație de alimentare cu GPL a automobilelor. Dar în anul 2020, ISU Dâmbovița, în urma unui control inopinat, a retras avizul de securitate la incendiu pentru stația GPL de la Crevedia. Drept urmare, conducerea firmei a transformat stația GPL de la Crevedia în depozit de GPL. Exploziile de la Crevedia s-au produs în momentul în care angajați ai firmei care deține depozitul încercau să transfere GPL dintr-o autocisternă în alta.
În urma catastrofei de la Crevedia, începând din data de 28 august 2023 se desfășoară acțiuni de control la toate stațiile de alimentare cu GPL din România.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!