14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, prima reacție după ce Ungaria a ratificat aderarea Suediei la...

Klaus Iohannis, prima reacție după ce Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO

După ce Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații.

Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, șeful statului a afirmat că Suedia va avea o contribuție esențială la securitatea euroatlantică.

„Astăzi au fost îndeplinite condiţiile pentru a primi Suedia în familia NATO. Contribuţia sa la securitatea euroatlantică este esenţială. Cu Suedia în NATO, vom consolida postura de apărare şi descurajare pe Flancul Estic şi vom continua sprijinul puternic pentru Ucraina. Împreună suntem mai puternici”, a scris şeful statului pe platforma de socializare X (fostul Twitter).

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO. După aproape doi ani de aşteptare, candidatura Suediei a fost aprobată cu o majoritate covârşitoare de voturi, obținând 188 din totalul de 199 de sufragii.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă