Principalele instituții media din Statele Unite ale Americii îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială.
Actualul președinte american s-a trezit cu o explozie de sfaturi nesolicitate despre următorii pași pe care să-i facă în urma performanței sale slabe de joi, în dezbaterea televizată la nivel național împotriva fostului președinte Donald Trump.
Publicațiile care îi cer lui Joe Biden să se retragă
- Pagina editorială a New York Times vineri a spus că ar trebui să renunțe pentru binele țării.
- Pagina editorială a Washington Post a spus că ar trebui cel puțin să-și anuleze planurile de weekend pentru a se gândi la asta.
- Mai mulți comentatori proeminenți – inclusive o mare majoritate a bărbaților albi de peste 60 de ani – au spus că nu le face plăcere să spună acest lucru, dar au ajuns la concluzia cu regret că este timpul ca Joe să plec
- Aceste voci l-au inclus pe economistul laureat al Premiului Nobel Paul Krugman , Tom Friedman , Nicholas Kristof , Jonathan Alter , David Ignatius și fostul congresman Joe Scarborough, gazda emisiunii „Morning Joe ” de la MSNBC. Toți au spus că șansa ca Biden să piardă în fața lui Trump este prea mare pentru a risca.
Biden, atent la comentariile instituțiilor media
Valul de reacții după dezbaterea Biden-Trump nu are cum să fi trecut neobservat de actualul președinte SUA, potrivit Politico. Joe Biden este și mai determinat să îi sfideze pe sceptici și vede acest lucru ca parte a competiției sale de-a lungul vieții cu elitele.
Dar există puține perspective ca aceste voci să nu-i capteze atenția și, probabil, chiar să-i rănească sentimentele. Potrivit presei, Biden este un spectator obișnuit al filmului „Morning Joe” și citează adesea ceea ce a auzit. Friedman, un editorialist de afaceri externe câștigător al Pulitzer pentru Times, a spus că îl consideră pe președinte „un prieten” din moment ce erau împreună într-o călătorie oficială după 11 septembrie. El a spus că a urmărit dezbaterea slabă și oprită a lui Biden doar la CNN într-un hotel din Lisabona și că „m-a făcut să plâng”.
Ignatius, un comentator de politică externă al Washington Post, a spus că dezbaterea a ratificat doar ceea ce a devenit „evident în urmă cu aproape un an că președintele Biden nu ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat”. El a făcut-o oricum, a punctat Ignatius, dintr-o „combinație de convingere morală, încredere personală și egoism”.
În același timp, revista Times i-a dedicat coperta lui Joe Biden, ilustrându-l pe acesta cum iese din cadru.
Până acum, există o mulțime de oficiali aleși care dau din cap în acord cu comentatorii – și chiar le șoptesc în privat la ureche – dar care nu și-au făcut încă publică opinia.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!